Генпрокуратура не подаватиме апеляцію на вирок Януковичу

Генпрокуратура не подаватиме апеляцію на вирок Януковичу
Судовий процес над Віктором Януковичем тривав 20 місяців

ГПУ хоче зосередитися на доведенні причетності Януковича до інших злочинів

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що апеляція на вирок екс-президенту Віктору Януковичу за державну зраду подаватися не буде.

Про це Луценко в ефірі телеканалу «Прямий»

«Чи задовольняє мене термін (Януковичу, - ред.)? Можна, звичайно, сперечатися, тому що ми просили 15 років. Але я, як генпрокурор, порадившись з прокурорами в цьому провадженні, прийняв рішення не подавати апеляцію, а зосередитися над наступній справі», — сказав Луценко.

Генпрокурор зазначив, що необхідно зосередитися на доведенні причетності Януковича до інших злочинів.  

«Ми завершили досудове слідство щодо винних у розстрілах на Майдані. Ми маємо всі докази для передачі в суд, у тому числі, наукову незалежну експертизу про те, що команди Януковича, голови СБУ Якименка, керівника МВС Захарченка та їхніх підлеглих привели до розстрілу мирних людей на Майдані», - зазначив Луценко.

Нагадаємо, Оболонський районний суд Києва 24 січня визнав екс-президента Віктора Януковича винним у державній зраді. Суд обрав йому покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.

Рішення вступає в силу після апеляційного оскарження, якщо воно буде подане протягом 30 днів. Крім того, Янукович повинен компенсувати судові витрати в розмірі 98 551, 20 гривень.

Захист екс-президента України Віктора Януковича у справі про держзраду подасть апеляцію на вирок, за яким йому присуджено 13 років ув'язнення

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: