Геращенко назвав ймовірних кандидатів на посаду мера Харкова

Геращенко назвав ймовірних кандидатів на посаду мера Харкова
Верховна Рада має призначити вибори мера Харкова протягом 90 днів

Найкращі шанси стати мером Харкова у секретаря міськради Ігоря Терехова, ─ заступник міністра

Найкращі шанси стати мером Харкова у секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі одно з телеканалів.

За словами Геращенка, згідно з Виборчим кодексом Верховна Рада має призначити вибори мера Харкова протягом 90 днів.

«Очевидно, що в кандидати на мера може піти Добкін (харківський міський голова (2004-2010) Михайло Добкін ─ ред.), Євген Мураєв (екснардеп ─ ред.), Світлична (ексглава Харківської ОДА (2016-2019) Юлія Світлична ─ ред.), буде якийсь кандидат від ОПЗЖ. Що стосується команди Геннадія Кернеса, то думаю, що найкращі шанси у Ігоря Терехова», ─ підсумував він.

За його словами, були випадки в минулій Верховній Раді, коли саботували призначення виборів, наприклад, кілька років не проводилися вибори в Луцьку, коли там помер міський голова.

«Сподіваюся в цьому випадку такого не станеться і Верховна Рада в січні-лютому призначить нові вибори ... Харків жив без мера з вересня і ніяких надзвичайних ситуацій ми не передбачаємо. В.о. мера є ─ це Ігор Терехов ... Можна сказати, що закінчилася ціла епоха Геннадія Кернеса, який керував Харковом, фактично, 14 років», ─ додав Геращенко.

Нагадаємо, у ніч на 17 грудня у берлінській клініці Charite помер Геннадій Кернес.

Він обіймав посаду мера Харкова з 2010 року, а 9 грудня 2020-го знову отримав повноваження міського голови на першій сесії новообраної Харківської міської ради. Його оголосили мером без приведення до присяги.

У зв'язку зі смертю Кернеса 17, 18 та 19-те грудня оголошені днями жалоби в Харкові. У ці дні буде приспущений державний прапор України та прапори міста Харкова на будівлях і спорудах органів місцевого самоврядування, підприємствах, установах та організаціях. Також скасовуються усі розважально-концертні заходи та спортивні змагання.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: