Геращенко заявила, що в Раді більше немає монобільшості: «Тузік здох»

Геращенко заявила, що в Раді більше немає монобільшості: «Тузік здох»
Ірина Геращенко заявила, що в Раді більше немає монобільшості

Цього тижня важливі закони були ухвалені за допомогою голосів опозиційних фракцій, зазначила Геращенко

Співголова фракції партії «Європейська солідарність» Ірина Геращенко заявила, що в українському парламенті більше немає монобільшості.

Про це вона сказала в ефірі ток-шоу «Право на владу» в ефірі телеканалу «1+1».

«Цей тиждень показав, що «Тузік здох». Ніякої монобільшості немає. Тому що жодного закону, який був потрібен для країни, цього тижня голосами монобільшості не було ухвалено», - сказала вона.

За словами Геращенко, цього тижня Рада жодного важливого закону не ухвалила без голосів від інших фракцій.

«Цей тиждень став дуже показовим для того, що відбувається із монобільшістю, яку під своїм іменем завів у парламент президент Зеленський. Жоден закон, яким сьогодні пишались його радники і порадники, важливий для країни не ухвалений монобільшістю. Закон про обіг землі - «слуги» дали там менше 200 людей. Він ухвалений завдяки демократичній опозиції - «Європейській солідарності» і «Голосу». Такий важливий банківський закон, де треба було обрати між олігархами і Україною, - тільки 200 «слуг» обрали Україну. Цей закон ухвалений завдяки демократичній опозиції», - підкреслила Геращенко. 

Нагадаємо, 13 травня Верховна Рада у другому читанні прийняла законопроєкт №2571-д «Про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності», за документ проголосували 270 депутатів Ради.

Майже відразу у Верховній Раді України заблокували підписання «антиколомойського» закону про банки.

Як повідомлялось, Верховна Рада 30 березня проголосувала у першому читанні за законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи (реєстр. № 2571). За закон про неповернення банків колишнім власникам проголосувало 267 депутатів. 

Раніше Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. 

Народні депутати внесли 16 тисяч правок до «антиколомойського» законопроекту. Це рекорд за кількістю правок.

До слова, Фінансовий комітет Ради рекомендував нардепам ухвалити «антиколомойський» закон

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: