Герасим’юк заперечує, що своїм демаршем в Нацраді блокує перехід на цифрове мовлення

Герасим’юк заперечує, що своїм демаршем в Нацраді блокує перехід на цифрове мовлення
Ольга Герасим’юк

Я мушу спростувати, що своїми протестами ми з колегою Чернишем просто блокуємо перехід країни на цифрове мовлення - журналіст

Заступник голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк, яка минулого тижня подала у відставку, категорично заперечила, що її звільнення пов’язане з блокуванням переходу Ураїни на цифрове мовлення. Про це вона йдеться у інтерв’ю «Главкома».

«Я мушу спростувати, що своїми протестами ми з колегою Чернишем просто блокуємо перехід країни на цифрове мовлення, бо натякають, що це допоможе деяким політичним силам зберегти широку аудиторію глядачів на виборах. Категорично ні – затверджено план цього переходу Кабміном, і він уже діє, незалежно від того прийшли ми на засідання чи ні. Відкидаю звинувачення, що через наш протест зупиняється мовлення на межах з окупованими територіями: воно незмінно триває і від наших засідань не зупиняється. Питання переоформлення документів на нього могло бути розглянуто і раніше», - запевнила Герасим’юк.

Нагадаємо, минулого тижня Ольга Герасим’юк заявила, що йде з Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та надала ЗМІ фотокопію своєї заяви. У ній журналістка пише, що в Нацраді «створено неприйнятні для незалежної регуляторної діяльності умови». «Склалася негативна морально-етична атмосфера, що унеможливлює прозоре колегіальне ухвалення рішень, які би сприяли розвитку та зміцненню інформаційної сфери в державі. Робота незалежного регулятора помітно політизується. Стало можливим поширення з Національної ради офіційним шляхом спотвореної та зманіпульованої інформації, яка носить наклепницький характер», – зазначає Герасим’юк.

 За словами Герасим’юк, останньою краплею для звільнення стали звинувачення п’яти членів Нацради на адресу одного з її членів Олега Черниша. Наразі стоїть питання продовження ліцензій телеканалам «1+1» та «Інтер», і більшість підозрює Черниша в лобіюванні інтересів «Інтера».

Зазначимо, якщо Ольга Герасим’юк та Олег Черниш не будуть з’являтись на засіданнях, у Нацраді не буде кворуму для ухвалення будь-яких рішень і її робота заблокується, доки парламент не заповнить вакансії. Призначення нових членів Нацради може затягнутися.

Більше читайте в матеріалі «Главкома»Ольга Герасим’юк: У Нацради немає підстав не продовжувати ліцензію «Інтеру»

Також читайте:

«Інтер» проти всіх. Як виконуються квоти на телебаченні

 Сергій Костинський: За показ «Іронії долі…» Нацрада буде застосовувати санкції 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: