Глава МОЗ попередив: кількість жертв коронавірусу буде зростати

Глава МОЗ попередив: кількість жертв коронавірусу буде зростати
Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець зробив невтішний прогноз щодо коронавірусу в Україні

Ілля Ємець констатував, що медична система України не готова до пандемії

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець заявив, що дехто заважає працювати МОЗ, а це може призвести до того, що кількість жертв COVID-19 «може бути катастрофічною«.

Про це йшлося у відеозверненні міністра.

За словами Ємця, існує три стовпи боротьби c COVID-19. Останній з них — лікування хворих, до чого медична система України не готова.

«З досвіду китайських лікарів можна виділити три основні стовпи подолання інфекції та її наслідків. Перший — профілактика, тобто не впустити вірус. Європа та Україна цього не змогли зробити. Другий — це локалізація катастрофи, що вдалося зробити Китаю. Зараз ми ще здатні жорсткими заходами локалізувати поширення інфекції. Третій стовп боротьби — це етап лікування. На жаль, ми маємо констатувати, що медична система України до нього не готова з багатьох причин», —заявив він.

Міністр нагадав, що за останній час МОЗ України відновило вертикаль санітарно-епідеміологічної служби. Зараз команда міністерства зайнятися відновленням клінічної вертикалі відділень інтенсивної терапії та реанімації, фахівці якої, за словами міністра, можуть зменшити смертність від ускладнень цього захворювання.

При цьому міністр заявив, що дехто заважає роботі міністерства, в зв’язку з чим кількість жертв COVID-19 може бути катастрофічною.

«Не дивлячись на те, що наша країна вже вступила в посилену стадію боротьби з вірусом COVID-19, дехто спеціально створює перешкоди в роботі міністерства. Переслідуючи свої особисті мотиви, вони ставлять під загрозу життя тисяч українців. З усією відповідальністю заявляю, що якщо нам і далі будуть заважати, кількість жертв може бути катастрофічною», — сказав він.

Також Глава МОЗ зазначив, що наполягає на створенні в МОЗ спеціального штабу по боротьбі з COVID-19, до якого увійдуть і представники інших служб (поліція, ДСНС).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: