Глава РПЦ Кирило благословив начальника Росгвардії на знищення українців (відео)

Глава РПЦ Кирило благословив начальника Росгвардії на знищення українців (відео)

Глава московської церкви благословляє голову Росгвардії Золотова на знищення українців

фото: кадр з відео

Золотов у храмі відчитався Кирилу про війну в Україні

Патріарх Російської православної церкви Кирило (Гундяєв) подарував ікону командувачу Росгвардії Віктору Золотову і дав йому своє благословення під час війни Кремля в Україні

Так, спочатку Кирило звернувся до Золотова, помилково назвавши його «Володимиром».

«Ну, і оскільки, Володимире Васильовичу, очолюєте Росгвардію, я хотів би, щоб цей образ саме був у лавах Росгвардії Російської Федерації», – сказав Гундяєв.

Золотов же подякував главі російської церкви «за цей дар».

«Ваша святість, дякую вам за цей дар. Хочу побажати вам многая літа на славу трудів ваших. І хочу довести до вас і до всіх присутніх тут парафіян, що війська Національної гвардії спільно зі збройними силами Російської Федерації виконують всі поставлені завдання під час цієї «військової контроперації» (війни Росії проти України – ред.)», – сказав глава Росгвардії.

Водночас Золотов визнав «що не все відбувається так швидко».

Зотов розповідаючи про нацистів в Україні, які ховаються за спинами жінок, дітей і старих, мав на увазі російську армію, що вдається до такої тактики.

Нагадаємо: окремі єпархії УПЦ МП вже припинили поминання патріарха Кирила на всіх богослужіннях. Зокрема про це заявили Львівська та Івано-Франківська єпархії. Голова УПЦ МП митрополит Онуфрій у зверненні 24 лютого засудив військові дії, які розпочала Росії проти України. Він закликав всіх до молитви за Україну, висловив підтримку українським військовим, а війну, розв’язану Росією, назвав «Каїновим гріхом».

Вселенський Патріарх Варфоломій не заперечує можливості його поминання без якихось додаткових канонічних процедур для тих, хто не бачить для себе інших варіантів, у тому числі через приєднання до Помісної церкви України.

Проте, намісник Лаври митрополит Павло не став засуджувати Кирила і Росію. Навпаки заявив, що українці не чули застережень і «тепер пожинають плоди». Перед війною ще один митрополит УПЦ МП Антоній (Паканич) закликав українців не боятися війни і змиритися.

А настоятель Святогірської Лаври, яку вчора бомбили російські окупанти, митрополит Арсеній не став називати Росію та Путіна в числі тих, хто винен у цьому злочині.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: