Голова податкового комітету Ради пропонує заборонити ФОПам надавати послуги

Голова податкового комітету Ради пропонує заборонити ФОПам надавати послуги
Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев

Гетманцев зазначив, що мета законів його комітету, зокрема закону про обов’язкові касові апарати для торговців, полягає у тому, аби змусити великий бізнес припинити ухилятися від сплати податків

З метою боротьби з використанням спрощеної системи оподаткування для мінімізації податків при виплаті заробітних плат в Україні можуть заборонити фізичним особам-підприємцям надавати послуги. ФОПам можуть дозволити лише торгувати та займатися виробництвом. Про це повідомив голова податкового комітету Верховної Ради, депутат від партії «Слуга народу» Данило Гетманцев в інтерв’ю «РБК-Україна».

«Зрозуміло, що є нюанс з ухиленням від податків при виплаті зарплат через ФОП. Але якщо поєднати ці речі (підняття порогу максимального доходу для того, щоб мати право працювати на спрощеній системі оподаткування, - ред.), щоб це не можна було використовувати ФОП при виплаті зарплат, наприклад, прибрати послуги, залишити тільки торгівлю і виробництво, то я не бачу проблем для держави в цьому», - заявив Гетманцев.

Він зазначив, що мета законів його комітету, зокрема закону про обов’язкові касові апарати для торговців, полягає у тому, аби змусити великий бізнес припинити ухилятися від сплати податків.

Нагадаємо, що на початку вересня в уряді запропонували ФОПам, які працюють і ІТ, добровільно сплачувати додаткові податки до Фонду розвитку людського капіталу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: