ГПУ закрила справу Новинського - адвокат

ГПУ закрила справу Новинського - адвокат
Вадим Новинський

«Жодного доказу, що Новинський щось протиправне вчинив, не було», - сказав адвокат Олег Татаров

Генеральна прокуратура закрила провадження стосовно можливої причетності нардепа від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського до незаконного утримання архієпископа Олександра Драбинка.

Про це повідомив адвоката політика Олег Татаров.

«Це велике кримінальне провадження, яке розслідується не один рік, яке стосувалось Януковича, Захарченка та інших осіб. ГПУ рахувала, що він (Новинський – ред.) був як свідок, ми рахували, що він не був як свідок, а був з окремим статусом особи, чиї права обмежуються під час досудового розслідування. Верховна Рада дала згоду на притягнення Новинського до відповідальності. Але зрозуміло, що жодного доказу, що Новинський щось протиправне вчинив, не було», - сказав адвокат Новинського, якого цитує «Українська правда».

За словами адвоката, слідчий підписав постанову про закриття 26 липня.

Рішення суду було вмотивоване тим, що за 5 років розслідування Новинському так і не повідомили про підозру, навіть після того, як з нього зняли недоторканність. Цим ГПУ нібито не дотрималась граничних строків розслідування, а права депутата на справедливий розгляд справи в розумні строки були порушені.

У пресслужбі Генпрокуратури відмовились коментувати інформацію щодо закриття справи Новинського.

Нагадаємо, Новинський пройшов у Раду, випередивши на окрузі кандидата від «Слуги народу».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: