Холодницький заявив, що не братиме участь у слідчих діях

Холодницький заявив, що не братиме участь у слідчих діях
Назар Холодницький 

Холодницький також зазначив, що прийшов на допит без адвокатів

Після допиту в ГПУ у вівторок, 3 квітня, глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів журналістам, що відмовляється брати участь у слідчих діях, поки не буде змінена підслідність кримінального провадження, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Керівник САП заявив, що співробітник Генпрокуратури, який веде його справу, є фігурантом у провадженнях його відомства, тому він не очікує об'єктивності щодо себе.

«Була спроба провести слідчі дії - у вигляді відбору зразків голосу, але я вважаю, що є необ'єктивне ставлення, оскільки керівник департаменту є фактичним фігурантом у трьох провадженнях САП і НАБУ. Мені не доводиться розраховувати на об'єктивність слідства, тому я чекаю рішення про заміну слідчих і прокурорів департаменту, який розслідує це провадження», - сказав Холодницький після виходу з департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України у вівторок.

«Досі не вирішене питання підслідності, я не братиму участі в слідчих діях», - додав він.

Разом з тим керівник САП запевнив: «Я готовий надавати всі свідчення, я готовий відстоювати свою позицію».

Холодницький також зазначив, що прийшов на допит без адвокатів.

«Я готовий відстоювати свою позицію із захистом чи без захисту», - додав він.

Раніше Холодницький розповів, що Генпрокуратура порушила проти нього справу за підозрою в розголошенні відомостей досудового розслідування.

До слова, Холодницькому пропонують прозвітувати у Раді.

Раніше повідомлялося, що Юрій Луценко звернувся до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів щодо розгляду питання зняття Назара Холодницького з посади керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Пізніше, Директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник повідомив, що розслідування стосовно керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького почали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництвом САП розслідування справи проти мера Одеси Геннадія Труханова

Як відомо, у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі підтвердили, що в робочому кабінеті Назара Холодницького було знайдено приховані засоби прослуховування.

За інформацією відомства, «прослушку» знайшли в акваріумі, який знаходиться в кабінеті Холодницького.

За інформацією ЗМІ, кабінет Холодницького декілька тижнів прослуховували НАБУ і Генпрокуратура.

Також прослушку прокоментував глава НАБУ Артем Ситник.

Раніше голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підтвердив, що в його кабінеті у Києві було знайдено підслуховуючий пристрій.

Також Холодницький заявив, що поки не планує йти у відставку.

Читайте також статтю: Акваріумгейт. Як топлять Холодницького

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: