Хто з нардепів відправив Данилюка у відставку? Поіменне голосування

Хто з нардепів відправив Данилюка у відставку? Поіменне голосування
Олександр Данилюк

Звільнення глави Мінфіну підтримали 254 нардепи

Верховна Рада України 7 червня підтримала подання прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана про звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів України. Звільнення підтримали 254 нардепи.

Проти такого рішення проголосували 14 депутатів. Утрималися - 23 Не голосували 53 депутати.

Отже, відставку Данилюка у фракції БПП підтримали 98 депутатів. Проти проголосував лише Сергій Лещенко і Світлана Заліщук. Семеро депутатів утрималися і дев’ятеро не голосували.

У «Народному фронті» рішення підтримали 64 нардепи, п’ятеро просто не голосували.

23 позафракційні депутати підтримали відставку міністра фінансів. Проти проголосували троє – Віктор Кривенко, Павло Кишкар і Остап Єднак. Утрималися – Юрій Дерев’янко, Володимир Парасюк, Ганна Гопко і Оксана Сироїд.

В Опозиційному блоці за відставку Данилюка проголосувало лише троє нардепів – Нестор Шуфрич, Микола Скорик і Олександр Долженков. Втім, проти з опозиціонерів також ніхто не проголосував – інші депутати від Опоблоку або утрималися, або були відсутні.

У фракції «Самопоміч» жоден нардеп не проголосував за відставку. Проти – дев’ятеро. Утрималися 12 депутатів. Троє не голосували.

В групі «Відродження» 21 нардеп проголосували за відставку міністра фінансів.

Радикали також в цілому підтримали звільнення Данилюка. Не голосував лише депутат Юрій Чижмарь.

12 нардепів від «Батьківщини» також проголосували за відставку глави Мінфіну. Лідерка фракції Юлія Тимошенко і ще п’ятеро її соратників були відсутні на час цього голосування.

Група «Воля народу» також в цілому підтримала звільнення Данилюка, віддавши 16 голосів за це рішення.

Нагадаємо, 23 травня стало відомо, що на засіданні уряду під час його закритої частини між Гройсманом та Данилюком сталася сварка.

Згодом міністр фінансів написав листа послам G7 з наміром, як було зазначено, уникнути двозначності і маніпуляцій у його конфлікті з Гройсманом.

Читайте також: Данилюк – на вихід. Гройсман виніс вирок міністру фінансів

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: