Ірина Луценко пояснила, чому кричала в Раді «винеси козла»

Ірина Луценко пояснила, чому кричала в Раді «винеси козла»
Ірина Луценко

Ірина Луценко каже, що її слова - це був емоційний вислів, однак «фактично це був захист віце-спікера»

Представник президента в парламенті Ірина Луценко не шкодує про те, що під час сутичок в Раді 5 жовтня кричала депутату від БПП Олегу Недаві, щоб він «виніс козла», маючи на увазі нардепа від «Свободи» Юрія Левченка.

Про це Ірина Луценко сказала в ефірі 5 каналу в понеділок ввечері.

«Уявіть собі ситуацію: збурений зал, Левченко несамовитий у момент, який тримає свої руки на шиї майже в Геращенко. Вона одна – насідає на неї повністю. Соболєв вириває мікрофони, «Батьківщина» спонукає наших депутатів до бійки. Левченко насідає над Іриною Геращенко. Вона єдина, яка утримує, фактично, ситуацію під контролем, показуючи, що трибуна працює – парламентське місце, де проводиться засідання, працює. Вона готова працювати далі», – пригадала події Луценко.

«І ми розуміємо, що він (Юрій Левченко) в екстазі може дійти до рукоприкладства. Жодної хвилини не шкодую про вислів, жодної хвилини не шкодую, що я викрикнула «викиньте його звідти». (...) Він фактично визнав, що він готовий був до спалення, до агресивних дій, до знищення, фактично, парламентаризму в Україні. (...) Фактично, це був захист віце-спікера. Це був захист подруги, це був вислів емоційний. Жодним чином не шкодую і не збираюсь забирати слова назад», – додала вона.

Як повідомлялося, на засіданні в четвер парламент мав розглянути законопроекти щодо реінтеграції Донбасу та про продовження дії закону про особливий порядок самоврядування в окремих регіонах Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, народний депутат, представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко під час блокування трибуни парламенту 5 жовтня кричала депутату від БПП Олегу Недаві, щоб він «виніс козла», показуючи на нардепа від «Свободи» Юрія Левченка.

Як повідомлялося, 6 жовтня Рада ухвалила у першому читанні закон про реінтеграцію Донбасу.

Проти президентського проекту щодо Донбасу проголосували 32 нардепи.

Також Верховна Рада України підтримала за основу та в цілому законопроект №7164 «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей». Голова ВР Андрій Парубій підписав цей документ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: