Історія зі «справою Порошенка» тільки підвищила його рейтинги – соціолог

Історія зі «справою Порошенка» тільки підвищила його рейтинги – соціолог
Соціолог пояснив, чому відкриття кримінального провадження проти Порошенка не призвело до падіння його рейтингів
фото: УНІАН

Володимир Паніотто пояснив, чому думку українців про політиків чи коронавірус важко змінити

Наразі використання компромату в українській політиці суттєво не змінює електоральні вподобання суспільства. На цей феномен звернув увагу директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Володимир Паніотто, йдеться у матеріалі «Главкома» «Як українці реагують на воєнну істерію? Соціологія фіксує несподівані тренди».

«Після історії з «ковідом», за нашим опитуванням, Інтернетом стало користуватися 85% громадян, хоча раніше було до 70%. І все більше людей проводять час в соцмережах і групах, де збираються ті ж антивакцинатори, на яких не впливають жодні факти. Така думка швидко «цементується», а алгоритми соцмереж побудовані таким чином, що ти потрапляєш у бульбашку своїх однодумців. У нас люди вже стали до політичного компромату практично нечутливими – історія зі справою Порошенка тільки підвищила його рейтинги, а не навпаки», – пояснив фахівець.

На думку Володимира Паніотто, ситуація складається подібним чином тому, що більшість людей вже сформували свою точку зору і мало що може її змінити.

Ситуацію ж із рейтингами Володимира Зеленського соціолог вважає унікальною.

«Таке падіння рейтингу, як у нього, як правило, відбувалося у попередніх президентів протягом вже першого року правління, а не після. А в нього наразі непогана ситуація», – вважає Володимир Паніотто.

Раніше соціологи оцінили рівень стресу в українському суспільстві.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: