Новий речник Зеленського пояснив, чому він запізнився на свій перший брифінг

Новий речник Зеленського пояснив, чому він запізнився на свій перший брифінг
Сергій Никифоров пообіцяв журналістам, що Офіс президента почне регулярно проводити брифінги з оглядом основних новин
Фото: Суспільне

Прессекретар президента запізнився на брифінг на 20 хвилин, пояснивши, що «біг» із зустрічі з Андрієм Єрмаком

Новопризначений речник президента Сергій Никифоров провів 9 липня свій перший брифінг. Він запізнився на нього на 20 хвилин, пояснивши, що «біг» із зустрічі з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком. Під час брифінгу він розповів, про що Володимир Зеленський говорив в Литві з президентом Євроради Шарлем Мішелем, що глава держави планує сказати канцлерці Німеччині Ангелі Меркель та що входить у його завдання, як нового прессекретаря президента.

Отже, він повідомив, що президент летить до Німеччини 11 липня, де зустрінеться з Меркель та федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмайєром. Сторони говоритимуть про посилення ролі Німеччини в Нормандському форматі, роль Берліну у встановленні миру на Донбасі. Український президент також спробує переконати німецьких колег припинити будівництво газопроводу «Північний потік-2». Серед інших тем – деокупація Криму, енергетична безпека та реформування вугільної промисловості і підвищення енергоефективності.

Також, як повідомив Никифоров, 9 липня відбулася телефонна розмова голови Офісу президента Андрія Єрмака з заступницею держсекретаря США Вікторією Нуланд. Вони обговорили ситуацію в Білорусі, безпекові питання, пов'язані з російськими навчаннями та українську законотворчість.

За його словами, Єрмак та Нуланд обговорили прогрес України за останні 2 тижні щодо документів про Вищу кваліфікаційну комісію суддів, Вищу раду правосуддя, перезавантаження якої Зеленський ветував, закон про корпоративне управління, про СБУ та проблеми у Нафтогазі.

Окрім того, під час поїздки Зеленського до Литви, президент країни Ґітанас Науседа підтвердив участь у Кримській платформі. У Литві глава української держави також зустрівся з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем, з яким обговорив угоду про відкрите небо і «що її б варто було ухвалити до наступного саміту Україна – ЄС, який відбудеться 12 жовтня».

«Ключовим пунктом програми до Литви була четверта конференція щодо реформ в Україні. На неї прибули делегації з 30 країн Європи, міжнародних організацій та відзначили прогрес України у порівнянні із Торонто 2019 року», – розповів Никифоров.

Новий речник президента повідомив журналістам, що Офіс президента почне регулярно проводити брифінги з оглядом основних новин.

«Подібний брифінг - це одне з головним завдань, яке на мене поклали, ми плануємо робити їх регулярними. Наскільки регулярними вони будуть поки що сказати не можу, Офіс президента хоче проводити їх найчастіше», – відзначив він.

При цьому, за словами Никифорова, в ролі журналіста він не стикався зі своєю попередницею Юлією Мендель і у нього немає до неї зауважень.

Нагадаємо, 9 липня президент Володимир Зеленський офіційно призначив свого нового прессекретаря. Ним став ведучий телеканалу «Україна 24», журналіст Сергій Никифоров. Він замінив на посаді попередню речницю Юлію Мендель.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: