Кандидат наук Кива заробляв гроші на здачі в оренду чужої жомової ями – САП

Кандидат наук Кива заробляв гроші на здачі в оренду чужої жомової ями – САП
Фото: Zik.ua

За оренду народний обранець протиправно отримав 1 242 236 гривень

Слідчі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури встановили, що народний депутат України ОПЗЖ Ілля Кива здав чужу яму для відходів від виробництва цукру в оренду фіктивній фірмі. Про це повідомляє пресслужба САП.

«Установлено, що нардеп, попри те, що він не є власником об’єктів нерухомості (жомова яма) та не маючи правомочності щодо володіння, користування та розпорядження ним, передав вищевказане майно в оренду суб’єкту господарювання з ознаками фіктивності. За оренду вказаний народний обранець протиправно отримав 1 242 236 гривень. Ще 10 тис. гривень було зараховано на банківський рахунок депутата як комісійні доходи за проведення безготівкових банківських операцій», – сказано в повідомленні САП.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до Вищого антикорупційного суду з позовом про визнання належних, за інформацією «Цензор.Нет» депутату від ОПЗЖ Іллі Киві, 1,2 млн грн неправомочними. Їх хочуть стягнути на користь держави.

Нагадаємо, в декларації за 2019 рік Кива зазначив як джерело свого доходу здачу в оренду жомової ями на Полтавщині. Журналісти вирушили на місце – і з'ясувалося, що яму давно не використовують, вона навіть заросла бур'яном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: