Кармазін побачив, як банківський комітет Ради веде країну в прірву

Кармазін побачив, як банківський комітет Ради веде країну в прірву
Юрій Кармазін

Разом з іншими економічними комітетами парламенту він веде країну в прірву, вважає Кармазін

Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності, який очолює Сергій Рибалка, продемонстрував свою неспроможність. Разом з іншими економічними комітетами парламенту він веде країну в прірву. Таку думку у коментарі УНН висловив народний депутат кількох скликань, правозахисник Юрій Кармазін.

«Це не тільки моя оцінка, а й оцінка всіх фахівців, хто слідкує за кожним законопроектом – комітет абсолютно не здійснює контрольну функцію на тому рівні, як належить здійснювати. Наслідком цього є і те, що понад рік не було Ради НБУ», - вважає Кармазін.

За словами правозахисника, він брав участь у багатьох судових засіданнях за зверненням громадян, які стали жертвами «обвалу» банків, і чітко розуміє, що на сьогодні Фонд гарантування вкладів фізосіб та голова Національного банку продемонстрували свою неспроможність, а комітет ВР не здатен змінити ситуацію.

«Я бачив, що абсолютно неспроможний ФГВФО, що абсолютно неспроможна була Гонтарева і її заступники, а комітет не здатен розірвати ні цього клубка, ні клубка із валютними позичальниками, ні налагодити співпрацю з громадськістю», - вважає Кармазін.

Політик переконаний, що комітет не виконує покладених на нього завдань.

«Практично все законодавче поле, яке прийнято за останніх два роки, воно практично не потрібне», - сказав Кармазін, додавши, що наступний склад парламенту повинен би був скасувати більшість ухвалених цією ВР законів.

За словами Кармазіна, комітет з фінполітики та його голова Сергій Рибалка вдаються до популізму, на тлі цього Верховній Раді перестали довіряти.

«І цей комітет, і інші економічні включно із бюджетним – ведуть країну до прірви, тому що вони не зрозуміли, що треба зробити, куди треба йти, вони ідуть зовсім у зворотному напрямку. І якби сьогодні зроблено було все для довіри до української банківської системи, то український народ був би найкращим інвестором», - вважає Кармазін.

Також він зауважив, що відсутня співпраця між комітетом та урядом, а також Адміністрацією президента. Зауважимо, що раніше експерт з економічних питань Андрій Блінов заявив, що фінкомітет працює в опозиції до економічної політики уряду.

Нагадаємо, комітет ВР з банківської діяльності з початку року не розробив жодного закону у сфері монетарної політики.

Так, з початку 2016 року комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності не подав жодного проекту закону чи постанови за напрямком «Монетарна політика та фінансові ринки», які б потім стали законами.

Також нагадаємо, за словами експерта Реанімаційного пакету реформ Руслана Чорного, Рибалка використовує посаду глави фінансового комітету ВР для вирішення політичних завдань.

«Тобто, через Рибалку блокується робота комітету? Фактично так, але я сказав би так: комітет дійсно працює, є позиції, коли робота блокується, сам Рибалка, хоча дуже далекий від фінансів, пробує розібратися і працює над собою. Кажу про кількість законів. Водночас, щодо політичних заяв, то він в першу чергу використовує цю свою позицію керівника комітету для вирішення своїх політичних завдань», - наголосив експерт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: