Керівник С14 прокоментував справу, відкриту проти нього через Лусваргі

Керівник С14 прокоментував справу, відкриту проти нього через Лусваргі
Євген Карась
Фото: «Главком»

Керівник праворадикальної організації «С14» Євген Карась назвав те, що Шевченківський райсуд Києва зобов’язав СБУ розслідувати їхні дії щодо бойовика Рафаеля Лусваргі, абсурдом. На його думку, обвинувачення адвоката Лусваргі Валентина Рибіна в тероризмі є безпідставними. Про це Карась сказав у коментарі «Громадському радіо».

«Стаття смішна, теракту ніякого не було, це абсурд. А Рибін просто хотів відкрити провадження… Це зроблено з метою легалізації дій спецслужб (СБУ, — ред.) — стеження, прослушку й інші дії — проти мене. Справа, безумовно, буде закрита. Але поки вона буде відкрита, можна буде проводити різні оперативні дії щодо мене», — сказав Карась.

Карась заперечив слова Рибіна про те, що представники «С14» били та ставили на коліна Лусваргі, коли вели бойовика до СБУ. «Ми його затримали, довели до СБУ, поки чекали слідчих — напоїли водою і передали. Все», — сказав керівник «С14».

Зазначимо, Шевченківський суд Києва ухвалив порушити кримінальну справу стосовно лідера С14 Євгена Карася через дії щодо бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на боці самопроголошеної «ДНР».

Нагадаємо, суд у справі громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, обвинуваченого в Україні в участі в незаконних збройних формуваннях, перенесли на 12 червня.

Раніше Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області взяв під варту бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на боці «ДНР». 

Згідно з рішенням, Лусваргі ув’язнили на 60 діб.

Як повідомляв «Главком», 4 травня у Києві націоналісти організації С14 схопили бразильського бойовика Маркуса Лусваргі, який воював на боці «ДНР». 

Посольство Бразилії в Україні відмовилося допомагати бразильцю Рафаелю Лусваргі, який воював на боці проросійських бойовиків на Донбасі.

Лусваргі був засуджений вже в січні 2017 року до 13 років в'язниці. Однак у серпні 2017 вирок бразильському бойовику скасували і призначили розгляд справи. Одна з причин - порушення підсудності.

На початку травня стало відомо, що бразилець, який воював на боці «ДНР», живе у московському монастирі в Києві.

Читайте також інтерв’ю «Главкома»: Лідер С14 Євген Карась: Якщо у Києві будемо ми, «тітушки» просто боятимуться висунути ніс

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: