Суд зобов'язав СБУ порушити справу проти лідера С14 - адвокат

Суд зобов'язав СБУ порушити справу проти лідера С14 - адвокат
Лідер С14 Євген Карась
Фото: Главком

Адвокат подав позов з вимогою притягнути активіста до кримінальної відповідальності за «затримання і побої» екс-бойовика Лусваргі

Шевченківський суд Києва ухвалив порушити кримінальну справу стосовно лідера С14 Євгена Карася через дії щодо бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на боці самопроголошеної «ДНР». 

Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на адвоката Лусваргі Валентина Рибіна.

За словами адвоката, він подав позов з вимогою притягнути Карася до кримінальної відповідальності за «затримання і побої» Лусваргі.

Повідомляється, що Карасю інкримінують терористичний акт і незаконне позбавлення волі.

«Зазначимо, що кримінальні провадження повинні відкрити за двома статтями, але за якоюсь з них Карасю вручать підозру і чи вручать взагалі, поки невідомо», - резюмує ЗМІ.

Нагадаємо, суд у справі громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі, обвинуваченого в Україні в участі в незаконних збройних формуваннях, перенесли на 12 червня.

Раніше Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області взяв під варту бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на боці «ДНР». 

Згідно з рішенням, Лусваргі ув’язнили на 60 діб.

Як повідомляв «Главком», 4 травня у Києві націоналісти організації С14 схопили бразильського бойовика Маркуса Лусваргі, який воював на боці «ДНР». 

Посольство Бразилії в Україні відмовилося допомагати бразильцю Рафаелю Лусваргі, який воював на боці проросійських бойовиків на Донбасі.

Лусваргі був засуджений вже в січні 2017 року до 13 років в'язниці. Однак у серпні 2017 вирок бразильському бойовику скасували і призначили розгляд справи. Одна з причин - порушення підсудності.

На початку травня стало відомо, що бразилець, який воював на боці «ДНР», живе у московському монастирі в Києві.

Читайте також інтерв’ю «Главкома»: Лідер С14 Євген Карась: Якщо у Києві будемо ми, «тітушки» просто боятимуться висунути ніс

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: