Керівник Системи е-торгів пояснив, чому тварини потрапляють на аукціон

Керівник Системи е-торгів пояснив, чому тварини потрапляють на аукціон
У СЕТАМ розповіли, чому тварини потрапляють на аукціон

Глава підприємства стверджує, що тварин можуть виставити на торги через те, що господар утримує їх у неналежних умовах

Собак можуть виставити на аукціон через те, що господар утримує їх в неналежних умовах. Про це заявив в.о. гендиректора Системи електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) Олександр Мамро, повідомляє «Укрінформ» у четвер, 21 травня.

«Чому тварини потрапляють на аукціон? Як я розумію, сьогодні найбільш актуальне питання - це дві собаки (з повідомлень в медіа, - прим.), які знаходяться на продажу на аукціоні ДП СЕТАМ. Ці тварини реалізуються згідно з рішенням суду про конфіскацію у власників, за неналежне утримання тварин. Тобто, там є рішення судді про конфіскацію та про накладення штрафу на власників. Чому таке рішення суду? Тому що ці люди, маючи у себе на утриманні домашніх твар, тварин не виховували, тварини поводилися агресивно і надалі нападали на людей», - сказав Мамро.

Протоколи складаються за 254 статтею КУпАП та в подальшому справа передається до суду, де згодом і приймається рішення про конфіскацію та продаж.

«Як правило, такі тварини конфіскуються, їх із «зараз на зараз» у власників ніхто не забирає, у цих же людей тварини знаходяться на утриманні до моменту проведення торгів. Далі державний виконавець передає всю інформацію за описом на реалізацію в ДП СЕТАМ», - продовжив чиновник

Після цього триває загальна процедура - протягом 30 днів на реєстрацію в аукціоні і всі бажаючі можуть зареєструватися і викупити тварину.

«Надалі тварина або залишається, знову ж таки, у цього власника, або воно може бути вилучена за іншою процедурою - передано, наприклад, в кінологічний центр, де тварина буде утримуватися в належному стані», - додав Мамро.

Законодавство передбачає вичерпний перелік майна, яке може бути вилучено, описано і продано.

«Забирають, переважно, домашніх тварин. Питання з тваринами домашніми - собаками, кішками - це виняткові випадки», - резюмував чиновник і висловив надію, що в подальшому така процедура буде законодавчо врегульована більш досконально.

Напередодні стало відомо, що Мін'юст з аукціону продає собак власників-боржників. Через платформу ДП СЕТАМ продають собак елітних порід, вилучених за борги їх господарів. Зокрема, зараз продають пітбуля і вівчарку.

Нагадаємо, раніше народний депутат від «Слуги народу» Євген Брагар  запропонував нестандартне рішення проблеми заборгованосты українців за комунальні послуги. Замість комплексного розв'язання проблеми, він запропонував громадянам, які мають домашніх тварин, продати їх і «спокійно оплатити» борги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: