Київ та десять областей не можуть послаблювати карантин – МОЗ

Київ та десять областей не можуть послаблювати карантин – МОЗ
17 серпня в Україні оновили розподіл на карантинні зони

У трьох регіонах – Київ, Львівська та Чернівецька області – за останні п'ять днів перевищено показник завантаженості лікарняних ліжок першої хвилі

До послаблення карантину в Україні залишаються не готовими Київ і ще 10 областей. Про це свідчать дані, оприлюднені 17 серпня пресслужбою Міністерством охорони здоров'я.

Крім Києва, до ослаблення карантину не готові Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська, Тернопільська, Харківська та Чернівецька області. У всіх цих регіонах перевищено показник нових випадків захворювання за 14 днів.

При цьому у трьох регіонах – Київ, Львівська та Чернівецька області, за останні п'ять днів перевищено показник завантаженості лікарняних ліжок першої хвилі.

qdysek8joo7aee0v42f9ekop4rn0l0ec76mwu1in

Як відомо, минулого тижня Кабінет міністрів змінив критерії, за якими регіони кваліфікуються по зонах карантину - замість чотирьох показників, залишили три: заповненість ліжок, тестування, рівень захворювань на 100 тисяч населення за 14 днів.

Зокрема, регіон має відповідати таким критеріям:

  • кількість тестувань має бути не менше 24 на 100 тисяч протягом 7 днів;
  • показник захворюваності за 14 днів не повинен перевищувати базовий рівень захворюваності – 40 випадків на 100 тисяч за 14 днів;
  • якщо рівень завантаженості ліжок 5 днів поспіль по всьому регіону 50% і більше, то на території всього регіону встановлюється «помаранчевий» рівень, якщо більше 75% - «червоний».

В Україні станом на ранок 17 серпня коронавірусне захворювання підтвердили у 1 464 людей.

Зазначимо, що із понеділка 17 серпня вісім адміністративних одиниць в Україні віднесено до червоного рівня епідеміологічної небезпеки через коронавірус. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: