Кількість заручників на Донбасі зросла до 158-ми

Кількість заручників на Донбасі зросла до 158-ми

Також через систематичні репресії в окупованому Криму незаконно утримуються понад 50 осіб

На сьогоднішні на окупованому Донбасі незаконно утримуються 158 заручників, їх звільнення залишається заблокованим вже 14 місяців. Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час зустрічі з делегацією Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи на чолі з президентом Конгресу Гудрун Мозлер-Тьорнстрьом, інформує прес-служба ВР.

Окрім того, Геращенко звернула увагу присутніх, що через систематичні репресії в окупованому Криму незаконно утримуються понад 50 осіб, більшість з яких - представники кримськотатарського народу.

«Ми розраховуємо на більш активну співпрацю з Радою Європи у питаннях захисту та відновлення прав громадян України, які були незаконно позбавлені волі за проукраїнську позицію», - підкреслила Геращенко.

Нагадаємо, українська сторона сподівається на позитивний результат в питанні обміну заручниками до Нового року. В ОРДЛО підтвердили наявність у себе 88 осіб зі 157, запитуваних офіційним Києвом.

Як відомо, у середу, 15 листопада, у Кремлі заявили, що ватажки бойовиків Олександр Захарченко та Ігор Плотницький підтримали пропозицію Віктора Медведчука про обмін заручників на Донбасі.

16 листопада ватажок «ДНР» доручив своїм підлеглим підготуватися до обміну полоненими з українською стороною. 

Раніше перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомила, що бойовики вимагають випустити екс-беркутівців, інакше обміну полоненими не буде.

Україна у Мінську вимагала обміну заручниками за формулою «88 на 313».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: