Комітет Ради рекомендує підтримати усіх кандидатів до ЦВК, яких пропонує президент

Комітет Ради рекомендує підтримати усіх кандидатів до ЦВК, яких пропонує президент

Сьогодні правовий комітет Верховної ради заслухав кандидатів до складу оновленої Центральної виборчої комісії

Комітет правової політики та правосуддя рекомендував Верховній Раді підтримати всіх кандидатів до ЦВК, внесених президентом Петром Порошенком 

Про це повідомив кореспондент «Главкома».

Як відомо, сьогодні правовий комітет Верховної ради заслухає кандидатів до складу оновленої Центральної виборчої комісії.

«Комітет рекомендує Верховній Раді України звільнити з посад членів Центральної виборчої комісії у зв'язку із закінченням строку їх повноважень», - прокоментував рішення голова комітету Руслан Князевич.

Натомість представник президента у парламенті, народний депутат від БПП Ірина Луценко зачитала подання глави держави із проханням до ВР звільнити 13 членів ЦВК у зв'язку із закінченням терміну повноважень. 

Також вона підкреслила, що регламентом ВР «чітко не виписане» поіменне голосування за звільнення кожного окремо члена ЦВК, і зазначила, що глава держави просить проголосувати за це подання «пакетом». 

«Перелік цих кандидатур, строк повноважень яких закінчився, пропонується президентом підтримати в цілому голосуванням за всіх 13 членів», - зауважила Луценко.

Нагадаємо, 5 січня президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради подання на нових членів Центральної виборчої комісії.

Як відомо, 23 січня президент України Петро Порошенко під час зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

24 січня список оновився – до нього додали 14-го кандидата, від фракції «Народний фронт». 

Читайте також Хто замінить Охендовського. Порошенко вніс подання на 13 нових членів ЦВК (список) 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: