Епідемія у Лаврі. Митрополит заявив про «полювання на відьом» і порадив переключити увагу на Чорнобиль

Епідемія у Лаврі. Митрополит заявив про «полювання на відьом» і порадив переключити увагу на Чорнобиль
Києво-Печерська лавра закрита на карантин
Фото: УНІАН

Митрополит Антоній здивований розпалюванням пристрастей навколо епідемії коронавірусу в Лаврі

Керуючий справами Московської церкви в Україні митрополит Бориспільський і Броварський Антоній закликав ставитися до ситуації з захворюваністю на коронавірус в Києво-Печерській лаврі без нагнітання істерії.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«На жаль, хвороба нікого не обходить стороною. Будь-хто може потрапити під удар. Від найпростішої людини до представника вищих ешелонів влади. Наприклад, ЗМІ повідомили, що захворіли 9 депутатів Верховної Ради. При цьому самі народні обранці кажуть, що в їхніх рядах набагато більше інфікованих. Це свідчить лише про одне - ніхто не застрахований від вірусу. Хворіють всі. Представники різних конфесій, чинів і регіонів. Так чи інакше, але це життя і до відповідних випробувань потрібно ставитися з холодною головою, без паніки і, тим більше, без нагнітання штучної істерії», - підкреслив архієрей.

Він зазначив, що Лавра знаходиться на карантині, братія пройшла медичне обстеження, а тим, кому необхідно, надається лікарська допомога.

«Якось дивно і навіть чисто по-людськи некрасиво виглядають спроби деяких сил влаштувати справжнісіньке «полювання на відьом». Тим більше, що прямо зараз нам кидають виклик по-справжньому серйозні небезпеки. Зокрема, пожежа в Чорнобильській зоні, яка може поглинути сховища з радіоактивними відходами. Наслідки цього можуть стати воістину катастрофічними. На моє переконання, саме за даним напрямком і потрібно зараз кидати всі свої ресурси і зусилля, не відволікаючись на розпалювання пристрастей в тих ситуаціях, де навпаки доречні холоднокровність і взаємопідтримка», - сказав Антоній.

Як повідомляв Центр громадського здоров'я України, станом на ранок 14 квітня, у Києві підтверджено 551 випадок Covid-19. 

Таким чином, за добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 56 осіб. З випадків, зареєстрованих за минулу добу, ще 2 – у Києво-Печерській лаврі.

Наразі на території Києво-Печерської лаври посилені карантинні заходи. Там виставили 4 пости з правоохоронців і фахівців лабораторного центру. 13 квітня медобстеження там пройшли 230 служителів Лаври та 68 студентів духовної семінарії. Серед них виявили хворих. Двох госпіталізували. Один відмовився від госпіталізації. На сьогодні запланований відбір зразків для лабораторного дослідження ПЛР у служителів Київської духовної академії та семінарії.

Щонайменше 14 священнослужителів Києво-Печерської Лаври госпіталізовані у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

Як повідомлялось, у Києво-Печерській лаврі померли два монахи. 12 квітня помер насельник Києво-Печерської Лаври 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович) та 47-річний ієродиякон Наум. В обох підтвердили коронавірус.

Також у Києві 13 квітня від коронавірусу помер монах з Почаївської лаври, який був госпіталізований з підозрою на Covid-19. Хоча у Лаврі це заперечують.

У зв'язку зі спалахом інфекції у Києво-Печерській лаврі, київська влада вирішили закрити монастир на карантин.

5 квітня ЗМІ повідомили, що у настоятеля Києво-Печерської Лаври, митрополита РПЦ в Україні Павла виявили коронавірус. 11 квітня його було госпіталізовано до Олександрівської лікарні

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: