Країни БРІКС підписали декларацію щодо підтримки СОТ

Країни БРІКС підписали декларацію щодо підтримки СОТ
Лідери БРІКС

США виступили об’єктом критики даної декларації

У рамках саміту об’єднання БРІКС, який проходить в Йоханнесбурзі 26-28 липня 2018 року, була підписана спільна декларація. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Підписанти даного документу підтвердили свою прихильність інклюзивній багатосторонній системі торгівлі в світі, яку представляє СОТ. Тим самим країни БРІКС показали свою опозицію політиці США при адміністрації Дональда Трампа, яка спирається на односторонні обмеження і мита.

Лідери БРІКС в спільній декларації визнали те, що нинішня система торгівлі стикається із значними викликами. При цьому вони відзначили важливість збереження її відкритого характеру. 

BRIC (БРІК), з 2010 року BRICS (БРІКС) (від англ. Brazil, Russia, India, China, South Africa — «Бразилія, Росія, Індія, Китай, Південна Африка») — група найбільших за площею та населенням країн, що розвиваються, термін, який часто використовується в економіці.

За 2010—2015 спеціалізований фонд, який вкладав гроші у країни БРІК, зменшився у 8 разів. Восени 2015 року Росія і Бразилія зав'язли у рецесії, Китай сповільнив ріст до мінімальних з 1990 року темпів, а економіка ПАР зупинилася. Проект повністю втратив інвестиційну привабливість, і 8 листопада 2015 року інвестбанк Goldman Sachs повідомив про закриття цього фонду. Термін БРІК невдовзі може стати синонімом слова «невдача».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: