Куба вводить тотальний карантин та комендантську годину

Куба вводить тотальний карантин та комендантську годину

Ситуація з Covid-19 на острові виходить з-під контролю

Фото: Версія

На острові склалась критична ситуація через коронавірус

Від сьогоднішнього дня влада Куби вводить обовʼязковий карантин для всіх, хто прибуває на острів. Про це повідомляє офіційне інформагентство країни Prensa-latina.

Агентство також наголошує, що ситуація з коронавірусом у країні зараз найскладніша за весь час. Тільки за перші тижні 2021 року в 11-мільйонній Кубі вірус виявлено у 31 190 осіб, 229 з них померли, 25 364 - одужали.

Ізоляцію повинні будуть пройти як індивідуальні туристи, що прибувають на острів, так і самі кубинці.

Карантин триватиме протягом п'яти днів. Однак організованих мандрівників, які відправляються на курорти Кайо-Коко і Кайо-Гільєрмо, це не торкнеться.

Відбувати ізоляцію самостійні туристи будуть у готелях своїм коштом, а ось кубинці зможуть пройти карантин в спеціальних центрах безкоштовно. Попередньо ці заходи триватимуть 15-21 день.

Також туристів зобов'яжуть носити маски в готелях.

Влада Куби чекає піку заражень у середині лютого. Одночасно з ним стартує вакцинація.

Варто зазначити, що для в'їзду в країну потрібен негативний ПЛР-тест на коронавірус, який потрібно зробити не раніше 72 годин до поїздки. Аналіз візьмуть повторно після прильоту, навіть у тих, хто пройшов вакцинацію. Крім того, туристи повинні підтвердити наявність медичної страховки від COVID-19 або купити її в аеропорту за $30.

Також в столиці Куби Гавані почав діяти комендантська година. Людям заборонено виходити на вулиці з 21:00 до 5:00.

Як повідомлялося раніше, 12 січня Держдепартамент США повернув Республіку Кубу до переліку країн-спонсорів тероризму. За словами держсекретаря Майка Помпео, причиною такого рішення стало надання «безпечної гавані» для переховування терористів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: