Лавров вважає, що Сенцов отримує належну медичну допомогу

Лавров вважає, що Сенцов отримує належну медичну допомогу

Сенцов перебуває під постійним контролем лікарів

Міністр закордонних справ ФРН Сергій Лавров заявив, що український режисер Олег Сенцов, який голодує більш як 100 днів у російській в’язниці, перебуває під постійним контролем лікарів.

З таким твердженням він виступив після переговорів з німецьким колегою Хайко Маасом і на прес-конференції в Берліні.

«До питання про Сенцова... ми неодноразово публічно інформували громадськість, у тому числі про стан його здоров’я. Він перебуває під постійним контролем лікарів», – заявив Лавров.

Він сказав, що це питання стосується суто гуманітарної сфери, що є «законодавчі процедури в РФ, які в даному випадку застосовні».

Всі «ті, хто турбується про його долю, про це обізнані», – запевнив Лавров, нагадавши, що мова про це йшла, зокрема, на нещодавній зустрічі в Мезебергу між президентом Путіним і канцлером Меркель. 

За останньою інформацією адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, голодуючому режисерові важко вставати з ліжка. За його словами, здоров'ю українця завдано незворотної шкоди.

Нагадаємо, Комісія з питань помилування на території Ямало-Ненецького автономного округу відмовила матері Олега Сенцова Людмилі в прийнятті до розгляду клопотання про помилування її сина.

Сенцов голодує з травня цього року.

Міністерство закордонних справ України закликало країни світу посилити тиск на Росію для звільнення українських політв’язнів, які голодують в знак протесту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: