Лише один нардеп наполягає на своїх поправках до «антиколомойського» законопроєкту

Лише один нардеп наполягає на своїх поправках до «антиколомойського» законопроєкту
Пленарне засідання Ради ймовірно відбудеться 12 травня
Фото: Уніан

Від загальної кількості у 16586 правок до законопроєкту залишилось 230

Перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Железняк повідомив, що з-поміж авторів більш ніж 16 тис. поправок до банківського законопроєкту лише один нардеп наполягає на розгляді своїх поправок.

Про це він повідомив у «Фейсбук»

«Отже, банківський закон і скорочена процедура. З-поміж авторів усіх 16 586 правок у визначений термін подали позицію про наполягання на своїх поправках лише ... один народний депутат. Пані Гриб (Вікторія Гриб, - ред.) щодо своєї однієї правки. Всі інші забули або не наполягали», - написав Железняк.

«Нагадаю, що голосування за спецпроцедурою відбулося в четвер, і кожна фракція/нефракційний депутат мали можливість подати свої правки впродовж двох календарних днів. Таким чином, фінальна таблиця вийде в 72 рази меншою за оригінал - приблизно 230 поправок», - додав він.

Також Железняк зазначив, що пленарне засідання Ради ймовірно відбудеться 12 травня.

screenshot_1_18

Нагадаємо, 30 квітня Верховна Рада схвалила спеціальну процедуру для розгляду законопроєкту №2571-д про заборону повернення неплатоспроможних банків колишнім власникам (так званий «антиколомойський» закон), прийняття якого є однією з умов надання Україні кредиту МВФ.

До закону подали більш ніж 16 тис. поправок. Якщо депутати зважилися б увійти в їх розгляд за звичайною процедурою, це могло б затягтися на місяці, і робота парламенту була б заблокована.

Як повідомлялось, Верховна Рада 30 березня проголосувала у першому читанні за законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи (реєстр. № 2571).

За закон про неповернення банків колишнім власникам проголосувало 267 депутатів. 

Раніше Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. 

До слова, Фінансовий комітет Ради рекомендував нардепам ухвалити «антиколомойський» закон

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: