Луценко: У справах щодо вибухів на складах обвинувальні акти не вручені

Луценко: У справах щодо вибухів на складах обвинувальні акти не вручені
Вибухи боєприпасів в Ічні: масштабну пожежу показали з повітря
Фото: Dronarium Україна

«По всім випадкам надзвичайних ситуацій на складах порушені відповідні кримінальні провадження»

На сьогодні обвинувальні акти щодо кримінальних справ відкритих за фактами вибухів на військових складах - не вручені. Про це під час засідання парламенту заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«По всім випадкам надзвичайних ситуацій на складах порушені відповідні кримінальні провадження… По всім цим справам необхідно провести експертизи, які тягнуться, на жаль, понад рік у кожному з випадків. Причому експертиз є достатньо багато, як правило це близько 10 у кожному випадку і вони потребують достатньо великих експертних робіт. Тому на цей момент обвинувальних актів не вручено», - повідомив Ю.Луценко.

14 жовтня повідомлялося, що сапери очистили від вибухівки 21 населений пункт біля арсеналу в Ічні.

Раніше ДСНС повідомила, що вибухи на арсеналі Міноборони під Ічнею припинилися.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: