Ляшко назвав нардепа, якого «СБУшники пов’язали на контрабанді бурштину»

Ляшко назвав нардепа, якого «СБУшники пов’язали на контрабанді бурштину»

Лідер радикалів розповів, як його депутата «купили з потрохами»

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко в інтерв’ю «Главкому» розповів, що сьогодні відбувається всередині його фракції. Зокрема, чому досі не вирішено питання Артема Вітка. Адже він заявляв про свій вихід із фракції, але, за даними сайту Ради, досі є її членом.

«Історія з покидьком Вітком дуже проста. Його купили з потрохами. За моєю інформацією, його пов’язали СБУшники на контрабанді бурштину десь у Волинській області. І потім зробили доброзичливу пропозицію: ти переходиш у провладний стан, а ми не рухаємо цю справу. Крім того, проти Вітка була ж ще одна справа: він когось у Луганській області застрелив чи підстрелив. І ця справа так само не рухається. Тобто його взяли на компроматі і, думаю, ще три копійки заплатили», – розповів Ляшко.

Лідер радикалів зазначив, що коли Вітко заявив про вихід з фракції, то, відповідно до Конституції, мав втратити мандат, так само, як втратили мандати Фірсов і Томенко, які вийшли з БПП.

«Реально Вітко перебуває у секторі БПП, його «на отсосі» тримають Кононенко і Третьяков. А номінально він перебуває у фракції Радикальної партії з однієї причини – щоб не втратити мандат. Хоча одразу після того, як він 18 вересня минулого року вийшов, ми прийняли рішення з’їзду, звернулися до ЦВК, щоб зареєстрували наступного за списком кандидата в депутати. ЦВК, виконуючи команду Адміністрації президента, досі не зробила цього (в ЦВК запевняли, що на їхній запит в.о. керівника служби апарату парламенту повідомив, що відповідної офіційної заяви від Вітка не надходило. – «Главком»). Ми звернулися до суду. Наш «незалежний» суд, зрозуміло, нам відмовив», – додав Ляшко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: