Мадрид паралізував найпотужніший снігопад століття

Мадрид паралізував найпотужніший снігопад століття
У місті припинено рух автобусів, на деяких лініях метро також затримки
Фото: Twitter

Загалом снігопад очікується у 36 іспанських провінціях із 50, зокрема вже постраждали 10 провінцій

Потужний снігопад, який став найбільшим за останні 50 років і названий синоптиками «історичним», паралізував Мадрид.  Про це пише El Pais.

Влада столиці переконливо просять місцевих жителів не виїжджати на автомобілях, робити це можна тільки у разі крайньої потреби.

Крім того, мер міста Хосе Луїс Мартінес Алмейда звернувся до городян з проханням не виходити з дому. Робота аеропорту «Барахас», зупинена напередодні ввечері та не буде відновлена мінімум до вечора суботи.

Також зупинене морське сполучення, скасовані чи затримані потяги.

Військові з підрозділу з надзвичайних ситуацій займаються порятунком водіїв, які не можуть вибратися з-за снігових заметів. За ніч було надано допомогу близько ста водіям.

Державне метеорологічне агентство AEMET назвало снігову бурю «безпрецедентною з початку цього століття». Всі культурні та розважальні заходи скасовані.

Заборонено рух вантажного транспорту в усьому співтоваристві Мадрид.
Снігопад у Мадриді продовжиться до понеділка.

Складна ситуація склалася і в інших центральних районах Іспанії. У Толедо, який був паралізований ще напередодні, до очищення вулиць від снігу також залучені військові.

Попри те, що людей просять залишатися вдома, у соцмережах поширюються безліч фото та відео іспанців, які вийшли на вулиці.

Так, з'явилося відео, як у центрі Мадрида люди грають у сніжки.

Також частина людей вважає доцільним виходити на прогулянку відразу на лижах чи сноуборді.

Всього ускладнення руху на сотнях дорогах країни, десятки повністю закриті.
Буря Филомена обрушилася на Піренейський півострів у четвер, принісши з собою сніг, дощі, пориви вітру – у залежності від регіону.

У десяти провінціях, включаючи Мадрид, Таррагону, Валенсію, Сарагосу, введений червоний рівень небезпеки. У 19 провінціях діє помаранчевий рівень. З понеділка в Іспанії очікується зниження температури.

Нагадаємо, що у Каневі сильний вітер повалив головну ялинку міста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: