Мадуро погодився на перевибори у Венесуелі, але лише парламентські

Мадуро погодився на перевибори у Венесуелі, але лише парламентські
Президент Венесуели Ніколас Мадуро проти нових президентських виборів

Президент Венесуели і друг Путіна дав інтерв'ю російським ЗМІ

Президент Венесуели Ніколас Мадуро готовий сісти за стіл переговорів з лідерами опозиції.

Про це він заявив у інтерв'ю російському «РИА Новости», оприлюдненому 30 січня, передає DW.

За словами Мадуро, темою розмови з опозицією має стати «благо Венесуели».

Утім, Мадуро наголосив на необхідності посередництва з боку інших країн, тож він надсилає листи керівникам «окремих небайдужих держав», щоб ті «підтримали діалог» у Венесуелі.

Мадуро додав, що готовий підтримати проведення нових парламентських виборів у країні, проте відкинув вимоги щодо проведення дострокових президентських виборів, на чому нині наполягає багато країн. «Якщо імперіалісти хочуть нових виборів, то нехай почекають до 2025 року», - заявив він.

Раніше вірний уряду Мадуро Верховний суд заморозив рахунки лідера опозиції Хуана Гуайдо, а також заборонив йому виїжджати за межі країни.

Напередодні США оголосили санкції проти нафтового сектора Венесуели. Як зазначили в Мінфіні Сполучених Штатів, венесуельська нафта продаватиметься, але вторговані від її продажу кошти переводитимуть на рахунки, доступ до яких не матиме уряд Мадуро. Натомість Мадуро назвав це рішення США «незаконним».

Раніше парламент Венесуели запідозрив Мадуро у спробі вивезти 20 тонн золота в Росію.

Нагадаємо, Reuters із посиланням на два джерела, близькі до російських приватних військових компаній, повідомляло, що до Венесуели останніми днями прибули близько 400 російських найманців для охорони президента Ніколаса Мадуро.

До слова, Європейський союз закликає якомога швидше провести дострокові вибори у Венесуелі, в іншому випадку має намір визнати лідера опозиції в якості керівника країни.

Держсекретар США Майк Помпео під час засідання Ради безпеки ООН 26 січня закликав світову спільноту підтримати опозицію Венесуели та визнати Хуана Гуайдо президентом країни.

Натомість уряд Венесуели відкинув вимоги ЄС про нові вибори президента.

Також міжнародний ультиматум про перевибори відхилив Ніколас Мадуро.

Нагадаємо, 23 січня в Каракасі пройшов багатотисячний мітинг проти президента Ніколаса Мадуро. Під час нього голова парламенту Венесуели, лідер місцевої опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, оскільки раніше парламент визнав переобрання Мадуро на пост глави держави неконституційним.

США, Британія та понад десяток інших країн Заходу заявили, що не визнають Мадуро президентом і підтримують Хуана Гуайдо як тимчасового главу держави до повторних виборів.

Читайте також статтю: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: