Російські найманці прибули до Венесуели для охорони Мадуро - ЗМІ

Російські найманці прибули до Венесуели для охорони Мадуро - ЗМІ
Президент Венесуели Ніколас Мадуро

Отаман «казаків» товариства Ховріно заявляв, що у Венесуелі може бути близько 400 російських найманців

До Венесуели останніми днями прибули бійці російських приватних військових компаній (ПВК). Очікується, що вони прибули для забезпечення безпеки президента Ніколаса Мадуро від опозиції й протестувальників.

 Про це повідомляє Reuters із посиланням на два джерела, близькі до російських ПВК.

Третє джерело агентства, також близьке до ПВК, підтвердило, що російські бійці перебувають у Венесуелі, однак не міг уточнити, коли вони туди прибули і для чого.

За словами одного з джерел, одна група найманців прибула туди перед президентськими виборами в травні 2018 роки (агентство не уточнює, чи залишилася вона в країні), інша прибула недавно. Росіяни нібито прилетіли до Венесуели не з РФ, а з інших країн, де перебували з завданнями.

Отаман «казаків» товариства Ховріно Євген Шабаєв, який сам заявляв, що підтримує зв’язок з деякими співробітниками ПВК, сказав, що у Венесуелі може бути близько 400 російських найманців. Інші джерела агентства говорять про меншу кількість.

Шабаєв із посиланням на власні джерела в одній з російських служб безпеки, зазначив, що найманці прилетіли до Венесуели на початку цього тижня, за день або два до початку масових протестів. Він також заявив, що завдання російських найманців нібито полягає в тому, аби не допустити затримання президента Мадуро його власними охоронцями, серед яких можуть бути прихильники опозиції.

Міноборони Росії і міністерство інформації Венесуели на запити Reuters не відповіли, а прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що він не має такої інформації.

Нагадаємо, 25 січня США закликають американців негайно виїхати з Венесуели.

Раніше Організація Центр моніторингу за соціальною конфліктністю (OVCS) повідомила, що під час протестів у Венесуелі загинуло 26 людей.

Попри оголошення парламентом Венесуели незаконним переобрання Ніколаса Мадуро на другий термін президентства він все одно провів церемонію інавгурації, яка викликала масові хвилювання в країні.

Опозиційний лідер Венесуели Хуан Гуайдо, який очолює Національну асамблею (парламент), оголосив себе тимчасовим президентом країни – згідно з Конституцією. Його підтримали тисячі громадян, які вийшли на акції протесту.

США, Британія та понад десяток інших країн Заходу заявили, що не визнають Мадуро президентом і підтримують Хуана Гуайдо як тимчасового главу держави до перевиборів у країні.

26 січня планується екстрене засідання Ради Безпеки ООН щодо Венесуели з участю держсекретаря США Майкла Помпео. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: