Макрон зустрівся у Парижі з представниками венесуельської опозиції

Макрон зустрівся у Парижі з представниками венесуельської опозиції
Президент Франції Еммануель Макрон

Макрон засудив репресивні заходи, вжиті стосовно опозиції Венесуели

Президент Франції Еммануель Макрон провів у понеділок переговори в Парижі з делегацією венесуельської опозиції на чолі з головою Національної асамблеї Венесуели Хуліо Борхес.

Про це повідомляє «Тасс» з посиланням на заяву Єлисейського палацу.

«Ця перша зустріч для встановлення контакту пройшла за відсутності Ліліан Тінторі (лідер опозиції Венесуели - ред), якій венесуельською владою був заборонений виїзд з території країни. Зустріч дозволила обмінятися думками з приводу серйозної політичної та гуманітарної кризи, яку переживає ця країна», - відзначили в прес-службі французького президента.

Як повідомили в Єлисейському палаці, в бесіді з опозиціонерами з Венесуели Макрон «засудив репресивні заходи, вжиті стосовно опозиції, і в черговий раз заявив про свою прихильність принципам правової держави і ідеї початку здорового демократичного процесу в Венесуелі».

«Він додав, що під час відсутності позитивних сигналів на цей рахунок з боку уряду Венесуели Франція налаштована на те, щоб почати на європейському рівні обговорення заходів, які могли б бути прийняті відносно осіб, відповідальних за ситуацію, що склалася», - йдеться в повідомленні президентської прес-служби.

У розмові з учасниками венесуельської делегації Еммануель Макрон також висловив побажання продовжити поточні зусилля, спрямовані на те, щоб венесуельцям - головним жертвам цієї кризи - могла бути доставлена гуманітарна допомога.

Нагадаємо, уряд США запровадив нові санкції стосовно Венесуели та її нафтових компаній.

Нещодавно Конституційна асамблея оголосила себе головним органом влади Венесуели.

Конституційна асамблея має замінити собою парламент країни, де 65% становлять опозиційні нинішньому президенту країни Ніколасу Мадуро сили, а також провести конституційну реформу на тлі масових політичних протестів. Асамблея складається з 545 представників, які були обрані в кінці липня в результаті голосування, затьмареного повідомленнями про численні порушення.

Сполучені Штати Америки рішуче засудили захоплення влади в Венесуелі Конституційною асамблеєю.

Читайте також статтю «Главкому» «Віктор Федорович Мадуро. Куди веде Венесуелу наступник Уго Чавеса».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: