Мер Мелітополя вирвався з полону окупантів

Мер Мелітополя вирвався з полону окупантів
Іван Федоров звільнений з російського полону

Подробиці щодо звільнення мера будуть згодом

Мер Мелітополя Іван Федоров звільнений з російського полону. Про це повідомляє керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«Просто зараз звільнений з російського полону мер Мелітополя Іван Федоров розмовляє з президентом Володимиром Зеленським», – повідомив він.

Нагадаємо, раніше окупанти викрали мера Мелітополя Івана Федорова. Замість нього призначили так званого «в.о. мера» – Галину Данильченко. Данильченко записала відеозвернення до мешканців міста. «Наразі нашим основним завданням є підлаштувати всі механізми під нову дійсність. Для того, щоб почати жити по-новому», – сказала жінка.

Однак жителі міста висловили протест на дії окупантів так кілька днів поспіль виходити на мітинги. Вони скандували: «Мелітополь – Україна!» та «Де наш мер?!».

Також жителі Мелітополя відмовились виконувати вказівки окупантів.

Як повідомляв Главком, 13 березня у відповідь на злочини російських окупантів у Мелітополі депутати міської ради звернулись до президента Володимира Зеленського та країн-членів НАТО з проханням запровадити безпольотну зону над Україною, а також вжити усіх заходів задля звільнення з полону законного мера Мелітополя Івана Федорова та інших цивільних мешканців.

Додамо, що сьогодні зранку російські окупанти викрали мера Скадовська та його заступника. Однак згодом Олександр Яковлєв повідомив, що російські війська поспілкувалися з ним і вже відпустили, пообіцяв пізніше надати додаткову інформацію.

«Хочу сказати, що зі мною поспілкувалися, вже мене відпустили, зі мною все добре. Також обіцяли зараз відпустити й інших людей, з якими спілкуються. Тому прошу заспокоїтися, нічого нам зараз не загрожує, і бути вдома, і виконувати свою роботу. Спасибі всім за увагу, далі буде додаткова інформація», – сказав він у відеозверненні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: