Мери-пройдисвіти не можуть регулювати карантин — голова Дніпропетровської облради

Мери-пройдисвіти не можуть регулювати карантин — голова Дніпропетровської облради
Святослав Олійник заявив, що потрібен мультиваріантний сценарій виходу з карантину

«По пиці кожного мера було видно, що у нього є ринок, який треба відкрити», — Святослав Олійник

Голова Дніпропетровської облради Святослав Олійник заявив, що регулювати каранти в Україні повинен Кабмін, а не мери-пройдисвіти.

Про це він розповів в інтерв'ю «Главкому»

Олійник зазначив, що потрібен якийсь мультиваріантний сценарій виходу з карантину. Умовно кажучи, для Чернівецької області, де великий спалах,  один, а для Дніпропетровської — інший. 

«Міська влада займається плагіатом, бо я цю думку висловлював за кілька днів до того. За чотири дні до заяви мера Черкас та інших ми від облради відправили пропозицію Кабміну, бо виключно він може все це регулювати, а ніякі не мери-пройдисвіти. Ми запропонували в умовах карантину розширити перелік працюючих підприємств. При цьому, судячи з епідеміологічної обстановки, ніякий пік ще не пройдений. Карантин ніхто поки не зніме, його можуть просто послабити»,  заявив він.

Голова Дніпропетровської облради запевняє, що це була його пропозиція — дозволити працювати перукарням, салонам краси, маленьким майстерням тощо.

«Людям, які зайняті в сфері обслуговування і можуть дозволити собі приміщення по 10-20 кв. м на одного клієнта з попереднім записом по інтернету або телефону. Кабмін це все чує. Бо мери кричать, що нас ніхто не чує, але всі нас прекрасно чують. Ми написали офіційний лист, і Кабмін прийняв саме те, про що ми писали», — запевняє Олійник.

Він розповів, що особисто президент і прем’єр-міністр мінімум раз на тиждень проводять селекторні наради за участі губернаторів, мерів і голів облрад.

«І в кожного запитують, які у нас є проблеми і питання. Ну, як же не чують, якщо чують? Знаєте, про що питали мери на всіх селекторних нарадах з президентом, на яких я був присутній? Щоб запрацювали ринки. Таке враження, наче у кожного мера є кілька ринків і більше ніякі клопоти їх не цікавлять. По кожній пиці було видно, що у них є ринок, і вони дуже переймаються тим, як же цей ринок буде працювати», — резюмував голова Дніпропетровської облради.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: