Мей та Макрон обговорили справу про отруєння Скрипаля

Мей та Макрон обговорили справу про отруєння Скрипаля
Мей і Макрон обговорили агресивну поведінку РФ

Франція та Велика Британія продовжуватимуть співпрацю в рамках протидії протиправному застосуванню хімічної зброї

Президент Франції Еммануель Макрон та прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей обговорили по телефону справу отруєння Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це повідомили в Єлисейському палаці.

«Президент Республіки і прем'єр-міністр засуджують використання будь-яких видів хімічної зброї. Вони наголошують на важливості повного дотримання міжнародних конвенцій та висловлюють свою прихильності до боротьби з безкарністю щодо використання хімічної зброї», - йдеться у заяві.

Також за результатами телефонної розмови наголошується на тому, що Франція та Велика Британія продовжуватимуть співпрацю в рамках протидії протиправному застосуванню хімічної зброї, зокрема в рамках діяльності в Організацію Об'єднаних Націй та НАТО, а також спільно з партнерами в Європейському Союзі.

«З початку тижня Сполучене Королівство постійно інформувало Францію про докази, зібрані британськими слідчими, і свідчення про відповідальність Росії у нападі. Франція погоджується з Великобританією, що немає іншого правдоподібного пояснення та підтверджує свою солідарність зі своїм союзником», - наголосив під час розмови Макрон.

Окрім того, президент Франції та прем'єр-міністр Сполученого Королівства наголосили на важливості європейської та трансатлантичної єдності у відповідь на інцидент та мають намір лишатися в тісному контакті впродовж наступних кількох днів щодо цієї справи.

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

12 березня британський прем'єр Тереза Мей оголосила, що з «високою імовірністю» Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

15 березня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що безрозсудна поведінка Росії протягом багатьох років стала фоном для отруєння на території Великої Британії екс-російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: