Мінінфраструктури планує залучити 3,8 млрд грн шляхом передачі в концесію 7 вокзалів

Мінінфраструктури планує залучити 3,8 млрд грн шляхом передачі в концесію 7 вокзалів
Міністр інфраструктури Владислав Криклій

Криклій каже, що зараз «здійснюються фінальні технічні кроки» перед запуском процесу концесії

Міністерство інфраструктури підготувало документи для передачі у концесію семи залізничних вокзалів України для залучення інвестицій на 3,8 млрд гривень. Про це на конференції «Інвестиції мають значення» повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

У концесію планують передати вокзали Харкова, Миколаєва, Чопа, Дніпра, Хмельницького і Вінниці, а також Київ-Пасажирський. Торік міністерство хотіло передати у концесію вокзали Харкова, Дніпра, Вінниці, Запоріжжя, Івано-Франківська, Хмельницького та Миколаєва.

Міністерство планує залучити 3,8 млрд грн інвестицій, забезпечити 60,18 млн грн платежів від компанії-концесіонера і 17,4 млн грн податків до держбюджету.

Водночас точних термінів, коли вокзали передадуть в концесію, – немає.

Крім того, Європейський банк реконструкції і розвитку разом із Європейським інвестиційним банком планує виділити 420 мільйонів доларів для електрифікації залізничного напрямку «Долинська – Миколаїв – Колосівка». Цей проєкт планують закінчити до 2023 року.

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» призначила новий поїзд Харків-Трускавець.

Крім того, «Укрзалізниця» обмежила онлайн-продаж пільгових квитків.

Нагадаємо, що новий глава «Укрзалізниці» хоче розділити її на чотири компанії.

Як повідомлялося, 26 серпня 2020 року Кабінет міністрів України затвердив кандидатуру Володимира Жмака, який обіймає посаду голови наглядової ради аеропорту «Бориспіль», на посаду голови правління АТ «Укрзалізниця».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: