Міністр охорони здоров’я закликав українців відсвяткувати Великдень онлайн

Міністр охорони здоров’я закликав українців відсвяткувати Великдень онлайн
Цього року Великдень краще святкувати вдома 
Фото з відкритих джерел

Приріст темпів захворюваності на Covid-19 свідчить про те, що зараз рано говорити про скасування карантинних заходів - заявив Степанов

В Україні минулої доби зафіксовано найбільшу кількість захворювань на Covid-19 – 392 нових випадки

«Це антирекорд для нашої держави, тому говорити про скасування карантину ще рано, а свято Христового Воскресіння краще відсвяткувати вдома», - заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу МОЗ.

«Приріст хворих за добу в порівнянні з попередньою добою склав +11,2%. Це + 392 особи за добу і загалом 3764 інфікованих Covid-19 в Україні. Зважаючи на антирекорд щодо кількості захворювань, наполегливо закликаю всіх українців відсвяткувати Великдень вдома, онлайн. Це дуже важливо для нашого здоров’я та нашого життя», - підкреслив глава МОЗ 

Як наголосив очільник відомства, приріст темпів захворюваності на Covid-19 свідчить про те, що зараз рано говорити про скасування карантинних заходів. «Про це можна буде говорити лише після того, як в країні спостерігатиметься стале зниження кількості захворювань», - резюмував Степанов.

Як повідомлялось, 14 квітня очільник Московської церкви в Україні митрополит Онуфрій заявив, що незважаючи на коронавірус, їхні храми будуть проводити богослужіння на Великдень, а віряни будуть молитися на вулиці.

Помісна церква України розкритикувала рішення предстоятеля Московської церкви в Україні митрополита Онуфрія проводити богослужіння з прихожанами, незважаючи на пандемію коронавірусу та численні випадки захворювань серед священників цієї церкви.

Також Главком повідомляв, які телеканали транслюватимуть Великодні богослужіння Української греко-католицької церкви та Української православної церкви.

Нагадаємо, наразі на території Києво-Печерської лаври посилені карантинні заходи.

Як повідомлялось, у Києво-Печерській лаврі померли два монахи. 12 квітня помер насельник Києво-Печерської Лаври 73-річний архімандрит Нектарій (в миру – Коваленко Олександр Андрійович) та 47-річний ієродиякон Наум. В обох підтвердили коронавірус.

Також у Києві 13 квітня від коронавірусу помер монах з Почаївської лаври, який був госпіталізований з підозрою на Covid-19. Хоча у Лаврі це заперечують.

У зв'язку зі спалахом інфекції у Києво-Печерській лаврі, київська влада вирішила закрити монастир на карантин.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: