Чемодан, вокзал, Росія. Лавров розказав угорцям про страшного Зеленського, який виселяє росіян

Чемодан, вокзал, Росія. Лавров розказав угорцям про страшного Зеленського, який виселяє росіян
У своєму інтерв'ю Лавров чомусь забув пригадати про злочини російського режиму на окупованих українських територіях
Фото: РИА Новости/POOL

Заклик президента України до жителів ОРДЛО, які кличуть Путіна, вивів з себе главу російського МЗС

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров дав інтерв'ю угорському виданню «Мадяр Немзет», в якому тема ненависної України посіла чільне місце. Соратник Путіна висловив обурення порадою, яку президент України Володимир Зеленський дав мешканцям України, які відчувають себе росіянами. Нагадаємо, Зеленський порадив таким людям не мучити себе і «знайти собі місце у Росії».

«Нагадаю, що в перших числах серпня Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь порадив неукраїномовним жителям України виїхати з країни. В інтерв'ю, опублікованому 5 серпня, Володимир Зеленський порадив росіянам «подорожувати і знайти собі місце в Росії». Ми розглядаємо ці оголошення як розпалювання міжнаціонального конфлікту», – перерахував Лавров «гріхи» української влади угорським читачам.

Дипломат країни-агресорки також зазначив, що в Росії занепокоєні «триваючим зниженням поваги до основних прав людини» з боку української влади.

Міністр закордонних справ країни, яка незаконно окупувала український Крим та розв'язала війну на Донбасі, також вважає, що підписаний Володимиром Зеленським закон про корінні народи, підриває інтереси росіян, угорців та інших народів, що проживають на території України.

«По суті, мова про штучне розділення людей на різні категорії прав, що дуже нагадує теорію і практику нацистської Німеччини. Абсолютно неприйнятно для Києва створення в Україні ідеології національної нетерпимості, спрямованої в першу чергу проти росіян», – підсумував Лавров, забувши пригадати про злочини російського режиму на окупованих українських територіях.

Ситуація із правами людини в Криму та ОРДЛО, а також репресії з боку російської влади відносно кримських татар та українців на контрольованій РФ території України залишилися поза увагою російського високопосадовця.

Нагадаємо, раніше голова комітету Держдуми РФ із інформполітики, заступник секретаря Генради «Єдиної Росії» Олександр Хінштейн заявив про підготовлений законопроєкт, про заборону в'їзду до Росії «русофобам».

Нагадаємо, 5 серпня Зеленський в одному з інтерв'ю закликав жителів тимчасово окупованого Донбасу, які відчувають себе громадянами Росії, шукати собі житло в РФ, тому що українська територія буде деокупована.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: