Мін’юст направив до РФ запит щодо онлайн допиту Януковича

Мін’юст направив до РФ запит щодо онлайн допиту Януковича

Мін’юст направив запит Святошинського районного суду щодо проведення допиту Януковича шляхом відеоконференції

Міністерство юстиції України подало запит до міністерства юстиції Російської Федерації щодо проведення допиту колишнього президента Віктора Януковича у режимі відеоконференції. Про це повідомив під час засідання Святошинського районного суду Києва у справі екс-беркутівців головуючий суддя Сергій Дячук.

«На адресу суду надійшли повідомлення з Міністерства юстиції. Зокрема, від 29 червня за підписом заступника міністра Сергія Петухова, який повідомляє, що Мін’юст запит Святошинського районного суду щодо проведення допиту шляхом відеоконференції як Януковича, так і Шуляка скеровано 23 червня кожне окремо до міністерства юстиції Російської Федерації», - повідомив суддя.

Нагадаємо, за даними ГПУ, станом на 10 лютого 2016 року у межах кримінальних проваджень щодо вбивств 48 активістів, замахів на вбивства 80 активістів повідомлено 25 підозр екс-беркутівцям. Наразі у Святошинському суді Києва розглядаються матеріали кримінального провадження щодо п’яти екс-правоохоронці за обвинуваченням у вбивстві активістів. Ще 20 екс-беркутівців оголошені у розшук.

Раніше повідомлялося, що з 22 екс-бійців «Беркуту» у розшуку перебуває 18 осіб, адже інші перебувають під вартою.

Начальник департаменту захисту національної діяльності СБУ Дублік доповів, що деякі з колишніх бійців «Беркуту» перебувають на території Білорусі та Польщі. Інтерпол відмовив Україні у оголошенні бійців «Беркуту» у міжнародний розшук.
Також за даними ГПУ, сім «беркутівців» переховуються на території «ДНР» і «ЛНР».

Як відомо, експертиза виявила, що з табельних автоматів екс-беркутівців Зінченка та Аброськіна було вбито трьох майданівців.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: