Мін'юст підтримує амністію 900 ув'язнених в умовах карантину

Мін'юст підтримує амністію 900 ув'язнених в умовах карантину
Денис Малюська: але ми не ініціюємо та не підтримуємо масових заходів зі звільнення десятків тисяч засуджених

Малюська наголосив, що варто амністувати лише тих, хто не представляє небезпеки для суспільства

Міністерство юстиції підтримує амністію 900 ув'язнених в умовах карантину.

Про це написав міністр юстиції Денис Малюська в соціальній мережі Facebook.

Він зазначив, що Мін'юст підтримує ідею звільнення засуджених, проте не масового, а в обмеженомій і обгрунтованій кількості. Малюська наголосив, що має йтися тільки про тих, хто не представляє небезпеки для суспільства.

«Поясню чому. Зараз країна  на карантині. Люди в основному сидять по домівках і живуть за рахунок заощаджень. Вкрай мало засуджених, які можуть вийти на свободу, і після цього зможуть жити у своїй квартирі/будинку за рахунок якихось заощаджень», - зазначив він.

З його слів, найімовірніше, що цей крок не тільки не зменшить кількість хворих, а й збільшить їх, а також істотно погіршить криміногенну ситуацію.

«Єдине, чого досягне масове звільнення засуджених у такій ситуації - це зменшить головний біль Мін'юсту щодо утримання засуджених у безпеці. Але зменшення нашого головного болю не є метою нашої роботи. Ми не будемо перекладати проблему з хворої голови на здорову», - написав він.

Крім того, Мін'юст ініціює зміни до законодавства, які дозволять зменшити кількість людей, які прямують до слідчого ізолятора або установи відбування покарань.

«Тому ми підтримуємо продумані заходи - законопроєкт про амністію, який звільнить близько дев'ятисот засуджених, і ініціюємо зміни до законодавства, які дозволять суттєво зменшити кількість нових людей, що направляються в СІЗО або установи відбування покарань. Дуже просимо колег по парламенту розглянути такі ініціативи в першочерговому порядку», - написав Малюська.

Також міністр запевнив, що міністерство не ініціює і не підтримує масових заходів щодо звільнення десятків тисяч засуджених.

Малюська зазначив, що такі процеси повинні відбуватися тільки поступово, підготовлено і контрольовано без створення небезпеки для суспільства.

Зазначимо, Мін'юст тимчасово заборонив побачення з родичами в тюрмах через коронавірус.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: