Уряд рекомендував роботодавцям не звільняти працівників на час карантину

Уряд рекомендував роботодавцям не звільняти працівників на час карантину
За працівниками зберігаються їх трудові права і оплата праці на час обмежувальних заходів, а також роботи з дому, - міністр

Рекомендація стосується як державних установ та компаній, так і приватних підприємств та банків, - Кабмін

Кабінет міністрів України ухвалив рішення, яким надав рекомендацію державним установам, організаціям, банкам, а також підприємствам не звільняти своїх працівників на час карантину, який продовжили до 24 квітня. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 25 березня.

Рекомендація стосується як державних установ та компаній, так і приватних підприємств та банків, зазначили в уряді.

«Звертаємо увагу, що за працівниками зберігаються їх трудові права і оплата праці на час обмежувальних заходів, а також роботи з дому. Це стосується як державних службовців, так і працівників приватного сектору», — повідомив міністр юстиції Денис Малюська.

Рішення уряду рекомендує не допускати звільнення працівників, які працюють з дому або перебувають у неоплачуваній відпустці. Також уряд рекомендує утриматися від змін в органах управління.

У Державній статистичній службі поінформували, що кількість безробітних в Україні зростає. Експерти стверджують, що загалом за два тижні карантину кількість тих, хто шукає роботу зросла на 60% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Як повідомлялося, уряд увів режим надзвичайної ситуації на всій території України на 30 днів до 24 квітня.

Нагадаємо, 12 березня по всій Україні почався карантин у зв’язку з розповсюдженням у світі коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: