Місія МВФ приїде в Україну після рішення про підвищення цін на газ — НБУ

Місія МВФ приїде в Україну після рішення про підвищення цін на газ — НБУ
Яків Смолій

Смолій вважає, що для приїзду місії МВФ Україні необхідно переглянути ринок газу

Прибуття місії Міжнародного валютного фонду до Києва залежить від перегляду цін на газ для населення та узгодження дефіциту державного бюджету.

Про це заявив очільник Національного банку України Яків Смолій.

«Я вважаю, що ті питання, які ще не вирішені — взаємопов’язані, тому для приїзду місії МВФ нам необхідно переглянути ринок газу та провести переговори з Мінфіном по збалансуванню бюджету», — заявив очільник НБУ.

Напередодні в інтерв'ю Financial Times в. о. міністра фінансів України Оксана Маркарова повідомила, що Міністерство фінансів очікує отримання п'ятого траншу від Міжнародного валютного фонду до осени поточного року.

Також повідомлялося, що Національний банк очікує отримання траншу від Міжнародного валютного фонду, незважаючи на звільнення міністра фінансів Олександра Данилюка.

У Нацбанку повідомили, що незалежно від того, хто є підписантом програми співпраці з МВФ, зобов'язання за програмою бере на себе Україна. Для Фонду же головне, щоб країна дотримувалася умов програми.

Отже, Національний банк продовжує очікувати, що Україна здійснить реформи, закладені в програмі, і отримає від МВФ 2 млрд доларів в 2018 році.

7 червня подання прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про звільнення Данилюка з посади підтримали 254 народні депутати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: