Митрополит Симеон вважає, що зрив зустрічі президента і єпископів УПЦ МП був спланований

Митрополит Симеон вважає, що зрив зустрічі президента і єпископів УПЦ МП був спланований
Митрополит Вінницький і Барський Симеон

«Організатори спланували заздалегідь так, щоби зустріч не відбулася», - переконаний єпископ

Митрополит Вінницький і Барський Симеон прокоментував скандальні події 13 листопада. Як повідомляв «Главком», запланована зустріч єпископів УПЦ МП із президентом зірвалась. Єпископів зібрали у лаврі і не пустили на зустріч з головою держави в Українському домі. 

На думку владики Симеона, організатори зустрічі спланували заздалегідь все так, щоб вона не відбулася. Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За словами митрополита, про запланований зрив зустрічі єпископів УПЦ МП і президента свідчить хоча б те, що очільник Московського патріархату Онуфрій на початку зібрання запитав, чи варто взагалі зустрічатися з президентом і їхати до Українського дому. «Архієреї почали виступати, що не слід зустрічатися, бо були ображені діями влади, пов’язаними з українським православним питанням. А інші, серед яких і я, казали, що ми ж самі просили про таку зустріч ще з літа і чекали на неї. Ми не можемо відмовитися, тим паче маючи запрошення», - розповів митрополит.

«До речі, - зазначив владика, - ми не знали, що після засідання синоду відбудеться Собор. Все це вирішилося буквально за годину».

Нагадаємо, увечері того ж дня окремі єпископи УПЦ МП таки зустрілися з главою держави. «Ми вже їхали назад додому після завершення Собору. Нам зателефонували і сказали, що президент хоче зустрітися з архієреями. Була майже восьма вечора. Ми під’їхали до Українського дому, там ледь не з самого ранку були організовані заходи безпеки. Тоді я і кажу собі: чого ж ми не прийшли раніше?», - запитує митрополит Симеон

Нагадаємо, на Соборі було офіційно повідомлено, що церква Московського патріархату не братиме участь в Об’єднавчому соборі.

Як повідомлялося, зустріч керівництва УПЦ МП і президента 13 листопада було зірвано. Верхівка Московської церкви в Україні зробила спеціальну заяву.

Порошенко і глава УПЦ МП Онуфрій поговорили по телефону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: