Моряк українського судна, затриманого окупантами в Криму, повернувся до материкової України

Моряк українського судна, затриманого окупантами в Криму, повернувся до материкової України

Член екіпажу українського риболовецького судна ЯМК-0041 Геннадій Отичко, в якого померла мати, повернувся до України. Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Щойно говорила з членом екіпажу судна ЯМК-0041 Геннадієм Отичком. Він уже на підконтрольній Україні території, повертається в Очаків. Мої представники супроводжують його додому. Коли він туди дістанеться, Геннадій пообіцяв подзвонити мені та розповісти про проблеми та потреби», - написала вона у Facebook.

Денісова пообіцяла підтримати Отичка.

Раніше вона повідомила, що Отичко територією окупованого Криму дістався до пункту пропуску на адміністративній межі «Каланчак». Там на нього чекали представники омбудсмена. Денісова вдень 14 жовтня висунула вимогу незаконно утримуваний на території окупованого Криму екіпаж судна ЯМК-0041. Омбудсмен зазначила, що 13 жовтня в члена екіпажу Геннадія Отичка померла мама і висловила співчуття.

Раніше адвокат моряків українського судна «ЯМК-0041» заявляв, що їх тримають в нелюдських умовах.

Нагадаємо, 4 травня у прикордонному управлінні ФСБ Росії в Криму повідомили, що затримали українське риболовецьке судно (порт приписки Очаків) на захід від мису Тарханкут в анексованому Росією Криму - за нібито незаконний промисел камбали-калкана.

За інформацією Державної прикордонної служби України, моряки судна мали всі необхідні документи для вилову риби у 12-мильній морській зоні Чорного моря.

Адвокат Едем Семедляєв повідомив, що морякам затриманого біля берегів Криму українського судна «ЯМК-0041» російські силовики не висунули жодних обвинувачень, їх утримують незаконно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: