Моряків українського судна в Криму тримають в нелюдських умовах - адвокат

Моряків українського судна в Криму тримають в нелюдських умовах - адвокат
Рибалок утримують на території прикордонного управління ФСБ Росії

На моряків психологічно тиснули, залякували, неодноразово допитували, не допускали адвокатів і консула

Українських рибалок з судна «ЯМК-0041», затриманого біля берегів анексованого Криму, понад півтора місяці утримують на території прикордонного управління ФСБ Росії у анексованому Криму у нелюдських умовах.

Про це «Крим Реалії» повідомив адвокат одного з моряків (Руслана Скрипника) Сергій Легостов.

За словами Легостова, моряків утримують в управлінні ФСБ Росії у Балаклаві, що біля Севастополя.

«Їх затримали у морі 4 травня, на наступний день притягли у Балаклаву. З 5 травня по 25 червня він (Скрипник, - ред.) фактично був позбавлений волі, містився в місцевому «Гуантанамо» - прикордонному управлінні ФСБ на вулиці Новикова в Балаклаві, не будучи затриманим за підозрою або обвинуваченням у вчиненні будь-якого злочину, не будучи заарештованим згідно з рішенням суду, взагалі без будь-яких процесуальних документів — як раб на якомусь острові», - розповів адвокат.

Він додав, що моряк скаржиться, що на рибалок психологічно тиснули, залякували, неодноразово допитували, не допускали адвокатів і консула.

«Його допитували разів 10, при цьому сказали, що ні адвокат, ні консул не підходять. Помістили в жахливих умовах, піддавали нелюдському поводженню»,  - розповів адвокат.

За його словами, за цей час підзахисний Легостова схуд на 40 кілограмів.

Як повідомив адвокату Скрипник, інших моряків змусили написати заяву, що вони добровільно перебувають у режимній прикордонній зоні ФСБ.

«В останні дні до 25 червня рибалки влаштували голодування, один з них намагався повіситися. Люди були на межі фізичного і психічного виснаження», - зазначив адвокат.

Нагадаємо, 4 травня у прикордонному управлінні ФСБ Росії в Криму повідомили, що затримали українське риболовецьке судно (порт приписки Очаків) на захід від мису Тарханкут в анексованому Росією Криму - за нібито незаконний промисел камбали-калкана.

За інформацією Державної прикордонної служби України, моряки судна мали всі необхідні документи для вилову риби у 12-мильній морській зоні Чорного моря.

Адвокат Едем Семедляєв повідомив, що морякам затриманого біля берегів Криму українського судна «ЯМК-0041» російські силовики не висунули жодних обвинувачень, їх утримують незаконно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: