МОЗ: лікарі використовуватимуть експрес-тести для «санітарного сортування»

МОЗ: лікарі використовуватимуть експрес-тести для «санітарного сортування»

Медики мають зробити два тести: один на грип і експрес-тест на коронавірус, це потрібно, щоб вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі

Експрес-тести на коронавірус будуть проводити у разі підозри на Covid-19 тільки лікарі певних закладів охорони здоров’я. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я у Facebook.

«Якщо у вас є симптоми гострого респіраторного захворювання, телефонуйте до свого сімейного лікаря. Екстрена медична допомога виїжджає тільки на ургентні випадки. Медичні працівники екстреної допомоги не будуть проводити тест на Covid-19», - йдеться у повідомленні.

У МОЗ наголошують що експрес-тести будуть використовуватися лікарями закладів охорони здоров'я для «санітарного сортування», тобто медики мають зробити два тести: один на грип і експрес-тест на коронавірус. Це потрібно, щоб вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі.

«Якщо тест на грип позитивний, лікарі вживають відповідних заходів. Якщо експрес-тест підтверджує коронавірус, лікарі мають узяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на ПЛР. Після цього можна казати про підтверджений випадок захворювання та вживати необхідні протиепідемічні заходи», пояснили у Міністерстві охорони здоров'я.

Як повідомлялось, уночі 23 березня борт привіз в Україну два види тестів: для полімеразної ланцюгової реакції та 250 тисяч тестів для експрес-діагностики. Крім того, доставлено медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легень та інші засоби, необхідні для боротьби з поширенням Covid-19.

В Україні на цей час зафіксовано 73 випадки коронавірусної хвороби (три з них – летальні).

У Центрі громадського здоров'я наголосили, що кількість підтверджених випадків постійно змінюється і попросили звертати увагу на час публікації звіту.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: