На Чернігівщині перевірили 39 селищ після вибухів на арсеналі

На Чернігівщині перевірили 39 селищ після вибухів на арсеналі
Сапери розміновують територію біля арсеналу під Ічнею

За час рятувальних робіт біля Ічні вже вилучено 1 тис. 758 вибухонебезпечних предметів

Під Ічнею на Чернігвщині триває очищення від вибухонебезпечних предметів прилеглої до арсеналу 16-кілометрової зони. 

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

«Відповідно до затвердженого прем’єр-міністром України Плану піротехнічними підрозділами ДСНС продовжується очищення 16-ти кілометрової зони прилеглої до арсеналу. Протягом доби завершено роботи в 24 населених пунктах (с. Пелюхівка, с. Веприк, с. Безбородьки, с. Шиловичи, с. Буримка, с. Гужівка, с. Городня, с. Нові Ольшани, с. Безводівка, с. Радьківка, с. Обичів, с. Киколи, с. Хаєнки, с. Сеськи, с. Тишківка, с. Гейці, с. Буди, с. Грабів, с. Заудайка, с. Лучківка, с. Августівка, с. Дружба, с. Воронівка, с. Дзюбівка)», - йдеться у повідомленні.

Загалом із початку робіт перевірено та очищено від вибухонебезпечних предметів 39 населених пунктів.

Вилучено 1 тис. 758 вибухонебезпечних предметів (за добу – 285), відпрацьовано 242 повідомлення населення про виявлення боєприпасів (за добу – 12).

У районі надзвичайної ситуації залучено сили і засоби загальною чисельністю 620 осіб та 136 од. техніки, у тому числі від ДСНС – 271 особа та 82 од. техніки, 2 літаки АН-32П і вертоліт Мі-8.

Координацію залучених сил і засобів, надання допомоги населенню здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та оперативна група ДСНС.

14 жовтня повідомлялося, що сапери очистили від вибухівки 21 населений пункт біля арсеналу в Ічні.

Раніше ДСНС повідомила, що вибухи на арсеналі Міноборони під Ічнею припинилися.

Як відомо, у Чернігівській області в ніч на вівторок, 9 жовтня, почалися вибухи на території 6-го арсеналу Міністерства оборони. Був закритий повітряний простір у радіусі 20 кілометрів. Призупинений рух залізничного та автомобільного транспорту.

Через вибухи на Чернігівщині було евакуйовано 12,3 тис. осіб.

СБУ вважає, що пожежа на арсеналі сталася внаслідок диверсії. Президент Петро Порошенко закликав Міністерства оборони та закордонних справ звернутися до Північно-Атлантичного Альянсу за допомогою для «реформування системи безпечного збереження боєприпасів».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: