На Дніпропетровщині СБУ викрила групу осіб, які сприяли терористичній організації ДНР

На Дніпропетровщині СБУ викрила групу осіб, які сприяли терористичній організації ДНР
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України перекрила канал фінансування тероризму через поставки товарів до тимчасово окупованих територій

На Дніпропетровщині співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури області викрили та припинили протиправну діяльність групи осіб, які надавали сприяння терористичній організації ДНР. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники налагодили канал поставки товарів народного споживання та харчових продуктів на тимчасово непідконтрольну територію України.

Для приховування протиправної діяльності злочинці використовували різні регіони України, зокрема офісні та складські приміщення знаходились у містах Курахово та Краматорськ Донецької області, митне оформлення експорту товарів здійснювалось в зонах відповідальності Київської, Дніпропетровської та Харківської митниць. Після митного оформлення товари надходили на територію РФ де перевантажувались та доставлялись до так званої ДНР.

Надалі, через підприємства зареєстровані на тимчасово окупованих територіях, ділки реалізовували продукцію та сплачували податки фіскальним органам квазідержавного утворення ДНР.

Співробітники СБУ затримали організатора та двох виконавців незаконної схеми. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст.258-3 Кримінального кодексу та взято під варту.

Читайте також: В СБУ розповіли про викриття російського агента в Міноборони

Напередодні контррозвідка СБУ повідомляла, що у 2018 році 46 українців стали фігурантами кримінальних проваджень за статтею 111 ККУ (державна зрада) і 10 осіб за статтею 114 (шпигунство). 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: