На російському кінофестивалі зробили гучну заяву щодо Сенцова та Серебренникова (відео)

На російському кінофестивалі зробили гучну заяву щодо Сенцова та Серебренникова (відео)
Олег Сенцов

Глава журі конкурсу «Дебют» Андрій Плахов підкреслив, що процеси над російським і українським режисерами «суто політичні»

У Сочі на церемонії вручення премії російського кінофестивалю «Кінотавр» голова журі основного конкурсу Олексій Попогребський і глава журі конкурсу «Дебют» Андрій Плахов оголосили зі сцени звернення на підтримку режисерів Кирила Серебренникова, обвинуваченого в розкраданні, і Олега Сенцова, засудженого за звинуваченням у тероризмі.

«Ми вважаємо обидва процеси над російським і українським режисерами суто політичними. Ми приєднуємо свій голос до голосів тих в Росії, Україні і в світі, хто бореться за свободу Серебренникова і Сенцова», - сказав Плахов.

Як відомо, раніше 79-річна російська актриса Лія Ахеджакова закликала колег «підняти хайп» і підтримати українського політв’язня, режисера Олега Сенцова, який оголосив голодування у російській колонії.

Нагадаємо, український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.

28 травня у Федеральній службі виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу заявили, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

9 червня стало відомо про розмову Петра Порошенка із Володимиром Путіним, яка стосувалася політв’язнів. Було домовлено, що найближчим часом уповноважені з прав людини обох країн відвідують ув'язнених.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: