Вчені розкрили нові чинники смертності від коронавірусу

Вчені розкрили нові чинники смертності від коронавірусу
Найчастіше вмирають чоловіки і люди з невисоким рівнем доходу

Вірогідність померти від коронавірусу вище у темношкірих і азіатів

Британські вчені проаналізували дані мільйонів чоловік і розкрили ключові фактори смертності від коронавірусу. Про це в неділю, 10 травня, повідомляє medRxiv.

За даними порталу, група дослідників з Оксфордського університету і Лондонської школи гігієни і тропічної медицини зібрала відомості про здоров’я 17 мільйонів британців. Застосувавши математичну модель Кокса (метод, що дозволяє спрогнозувати ризик настання певної події і оцінити значення різних факторів), вчені з’ясували, що вірогідність померти від коронавірусу вище у темношкірих і азіатів.

Також факторами ризику виступили вік, цукровий діабет і важкі форми астми. Як виявилося, найчастіше вмирають чоловіки і люди з невисоким рівнем доходу. Пояснити останній критерій дослідники не змогли.

За час досліджень, що проходили з 1 лютого по 25 квітня, з обраної групи людей померли 5 683 пацієнта з підтвердженим коронавірусом.

Раніше повідомлялося, що міжнародна група вчених знайшла пояснення важким випадкам коронавірусу у молодих. На думку дослідників, причина полягає в мутаціях, що впливають на імунну систему людини.

Нагадаємо, виявлено спосіб зараження Covid-19, яким нехтують люди.

Як повідомлялося, міжнародна група вчених пояснила появу симптомів коронавірусу, які вважаються нетиповими серед хворих на Covid-19. Covid-19 може розмножуватися в кишечнику.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: